Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Nagrađeni najčitatelji Gradske knjižnice Požega

12. svečana dodjela nagrada najčitateljima

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1349

Gradska knjižnica i čitaonica po 12. puta nagradila je svoje najvjernije čitatelje u protekloj godini. Nagradu „Najčitatelja godine“ na dječjem odjelu dobila je trogodišnja Tena Kelam Delić  kao najmlađa čitateljica, nagradu joj je uručio Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika.

U predškolskom odgoju najčitatelj je Šime Gugić,a u školskom Ignacija Rotim i Marin Milevoj.

U kategoriji odraslih ove godine nagrađeni su Sanja Antolović, Mirjana Čolić, Vladimir Mandić, Josip Rosipal i Ankica Vujnović.

Najčitatelji i najslušatelji glazbenog odjela su Ivka Šimunović i Dario Matešić, a najčitatelj studijskog odjela  Rafo Stanković.

Za najbolju suradnju s kulturnim i pedagoškim ustanovama nagradu je dobio Gradski muzej Požega, a najvjernija obitelj su  Ćavar Ankica, Tomislava, Mihael i Stjepan.

- Svi puno čitamo, to nam je u slobodno vrijeme glavna zanimacija. Za vrijeme škole to je uglavnom lektira, dosta i sami kupuju knjige, a za Božić one su im i najdraži pokloni. Mene je na čitanje pridobila moja baka, a ja sam djeci počela čitati odmalena, kada su naučili čitati onda sam ih poticala da oni čitaju meni. Tomislava obavezno nosi knjigu i u školu pa čita pod malim odmorom,  najviše voli fantastiku,a blizanci Stjepan i Mihael čitaju sve što ima padne pod ruku, ali ipak najviše vole avanturističke romane – rekli su nam Ankica, Tomislava, Mihael i Stjepan Ćavar.

Posebnu nagradu kao najvjerniji član ove godine dobila je Zlatica Heinelt.

Učenica Ema Uršić dobila je nagradu za sudjelovanje u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Svi najčitatelji nagrađeni su knjigama, cvijećem i besplatnim godišnjim upisom u Gradsku knjižnicu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?