Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Pleternica ima pripremljene projekte u vrijednosti 350 milijuna kuna

Svečana sjednica povodom Dana grada Pleternice

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1612

Danas je povodom dana Grada Pleternice i Svetog Nikole, njenog zaštitnika održana svečana sjednica u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

Prije same svečane sjednice predstavnici grada Pleternice i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te mnogobrojni gosti položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima.

- Bez obzira na tešku godinu i u gospodarstvu i u proračunskom smislu, obnovili smo prometnice u našem gradu u vrijednosti većoj od 25 milijuna kuna, a vrijednost investicija na razini godine je 35 milijuna kuna. Uspjeli smo svojim radom, trudom ,entuzijazmom i upornošću priskrbiti bespovratna sredstva kako bismo mogli obnoviti zgradu gradske kuće, bivšu zgradu vrtića koju ćemo prenamijeniti u centar za udruge – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

Gradonačelnica je najavila veliki projekt aglomeracije i izgradnje pročistača od Kuzmice, Gradca, Bilica i Ratkovice prema Pleternici. Vrijednost projekta je 146 milijuna kuna i sredstva su osigurana iz Europske unije. Projekt bi trebao započeti sredinom sljedeće godine, a završetak ove dionice duge preko 41 kilometar očekuje se u 2018. godini.

- Pripremamo velike projekte koje ćemo kandidirati prema europskim fondovima i nadamo se da će ti natječaji za strukturne fondove biti raspisani što prije jer grad Pleternica svake godine ima sve više projekata, a sada imamo pripremljeno projekata u vrijednosti 350 milijuna kuna – najavila je Antonija Jozić.

Grad Pleternica učinio je puno za razvoj gospodarstva kako bi olakšao poduzetnicima koji žele raditi i ulagati u ovaj kraj kroz gospodarsku zonu, poduzetnički inkubator i poduzetnički centar.

- Ono što je izvjesno za sljedeću godinu su bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gdje ćemo obnoviti osam mjesnih domova u našim naseljima. Obnavljaju se škole u Sesvetama i Kuzmici. Konačno u obnovu ide i brana u Pleternici – rekla je Antonija Jozić.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su godišnje nagrade grada Pleternice zaslužnim kolektivima i pojedincima. Ovogodišnji dobitnici nagrada su, NK "Slavija", OPG Jagodić iz Frkljevaca, Županijski lovački savez, NK "Hrvatski dragovoljac" iz Brodskog Drenovca, boksač Mihael Jugović, studentica Učiteljskog fakulteta Valentina Protić, DVD Sulkovci i Udruga "Tomo Perić" iz Buka.

Čestitke povodom dana grada i pohvale za uspješan rad gradonačelnici su uputili župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić i gradonačelnik grada Benkovca Branko Kutija.

Svečanoj sjednici nazočili su gradonačelnici i načelnici Požeško – slavonske županije te mnogobrojni gosti iz drugih dijelova Hrvatske.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?