Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Neferović: Pojedinci su u protekle dvije i pol godine koristili sjednice za osobnu promociju i stvaranje mučne atmosfere

Neferović: Pojedinci su u protekle dvije i pol godine koristili sjednice za osobnu promociju i stvaranje mučne atmosfere

Neferović se nada kako će se svi projekti realizirati i da će oporba pratiti njihovo ostvarivanje.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1286

Gradonačelnik Vedran Neferović, danas se osvrnuo na prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeća te se zahvalio vijećnicima koji su u civiliziranom i demokratskom ozračju i raspravi koja je bila na poželjnoj razini dali svoj doprinos u svim točkama dnevnoga reda.

Neferović je naglasio kako je najzanimljiviji i najvažniji dio za Grad Požegu odluka o gradskom proračunu i kreditnom zaduženju Grada za projekte koji se trebaju realizirati u iduće dvije godine.

"Zahvalio bih se svim vijećnicima, posebno onima koji su dali potporu za proračun i odluku o kreditnom zaduženju jer smatram da su time pokazali odgovornost koju su im ukazali građani na lokalnim izborima, da u njihovo ime donose odluke, da transparentno sudjeluju u iznošenju svojih ideja, kritika i korekcija svega što gradska vlast i ja kao gradonačelnik predlažemo".

00:42 Vedran Neferović

Neferović je izrazio žaljenje što pojedine političke opcije koje su se raspale ali još uvijek imaju predstavnike u gradskom vijeću, pokušavaju utjecati na njihove odluke, a ne izlaze jasno sa svojim stavovima.

"Prvenstveno tu mislim na opciju koja više ne egzistira, a to je HDSSB. Što se tiče ljudi iz SDP-a, vijećnici su u nekoliko navrata vrlo konstruktivno radili u Gradskom vijeću kada nije bilo jednog čovjeka koji je u protekle dvije i pol godine unosio mučnu atmosferu na sjednice i svojim provokacijama stvarao ozračje koje niti je poželjno, niti je potrebno u ovom gradu", rekao je Neferović.

Želja mu je, kako kaže, da se svi projekti realiziraju i da oporba bez obzira na odbijanje sudjelovanja u odborima za realizaciju, prati njihovo ostvarivanje.

00:30 Vedran Neferović

"Vjerujem da ćemo u budućnosti o svakom problemu i o svakom projektu razgovarati na razini na kojoj se razgovaralo na prošloj sjednici Gradskog vijeća, a za pojedince koji iz svojih osobnih interesa, ili više ne dolaze ili nemaju stava osim neargumentiranih kritika se nadam da ih u idućem sazivu vijeća neće ni biti, jer ne doprinose ničemu u ovom gradu – zaključio je Neferović.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?