Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Smotra pjevačkih skupina „Pivaj diko ja ću ti polagat“

Smotra pjevačkih skupina „Pivaj diko ja ću ti polagat“

Prvi susret folklornih pjevačkih skupina Požeško – slavonske županije

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1330

Sinoć je u područnoj školi u Biškupcima održan prvi susret folklornih pjevačkih skupina Požeško – slavonske županije „Pivaj diko ja ću ti polagat“ u organizaciji KUD-a „Šijaci“.

- Večeras se održava smotra malih pjevačkih skupina Požeško—slavonske županije. Nastupa sedam društava iz županije i KUD-a „Franc Ilec“ iz Slovenije u revijalnom dijelu. Ovo je prvi tip takve smotre malih pjevačkih skupina jer se u KUD-ovima većinom svi baziraju na ples i malo se radi na pjevačkom dijelu. Odlučili smo motivirati KUD-ove da to promjene. Već sljedeće godine smo odredili termin za istu takvu smotru s koje će se ići na državno natjecanje – istaknuo je Alojz Škrabal, predsjednik KUD-a Šijaci.

Nastupilo je sedam pjevačkih skupina iz KUD-ova Požeško – slavonske županije od toga šest mješovitih i jedna ženska, svi su pjevali bez glazbene pratnje, a capella. Organizatori se nadaju kako će ova manifestacija postati tradicionalna. Ove godine smotra je bila revijalnog tipa, a sljedeća, koja će se održati u travnju biti će natjecateljska. Izabrat će se najbolja pjevačka skupina koja će predstavljati Požeško – slavonsku županiju na državnom susretu pjevačkih skupina u kategoriji izvorne pučke glazbe.

Nastupile su pjevačke skupine kulturno umjetničkih društava „Bektež“, „Berda“ iz Brestovca,“ Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, „GKUD Požega“, „Slavonija“ iz Jakšića, „Požeška dolina“ iz Požege i „Šijaci“ iz Biškupaca.

Suorganizator smotre je Zajednica kulturnih udruga županije, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?