Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Budite pozitivni i radite stvari u koje vjerujete i radite ih sa srcem

Budite pozitivni i radite stvari u koje vjerujete i radite ih sa srcem

Književno-glazbeni susret s Mirelom Priselac Remi, spisateljicom, prevoditeljicom i pjevačicom grupe Elemental

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1304

Večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici na književno-glazbenom susret gostovala Mirela Priselac Remi, spisateljica, prevoditeljica i pjevačica grupe Elemental.

Remi je pročitala nekoliko pjesama svoje „tihe poezije“ koju je počela pisati prije tri godine i za koju joj je velika inspiracija bio Arsen Dedić, a u potpunosti je različita od one „glasne poezije“ koju izvodi na pozornici s grupom „Elemental“.

- U nekim svojim formativnim godinama otkrila sam rap muziku i tu se za mene sve promijenilo, shvatila sam da kroz taj način izražavanja mogu napisati nešto iscrpno i detaljno što će uglazbljeno trajati tri i pol minute, a puno toga reći. Prijelomni trenutak je bio kada sam upoznala kolegu Shota iz Elementala, odmah smo kliknuli i počeli stvarati muziku. Kasnije je sve nekako krenulo, nismo o tome previše razmišljali. U životu nikada nisam iskoristila rečenicu – Ja gradim svoju karijeru – mi smo jednostavno radili muziku i evo došli smo do toga da snimamo sedmi album, bez previše razmišljanja – rekla je Remi o svojim glazbenim početcima.

Ne voli nikakve etikete i kalupe, ima snažan stav o životu i položaju žena u Hrvatskoj .

- Na svakom albumu imali smo barem jednu afirmativnu pjesmu za žene koja se bavi problematikom spolne ili rodne ravnopravnosti jer smatram da se tim pitanjem ne bavimo dovoljno i neke te stvari uzimamo „zdravo za gotovo“. Ovo je jedna patrijarhalna država u kojoj to treba biti ako ne goruća tema, onda svakako u prvih pet.

O položaju žena u našem društvu ističe kako je to problematika na kojoj se treba još puno raditi. Smatra da smo na dobrom putu, ali da ima još puno mjesta za napredak. I sama se bori s tim pitanjem kroz svoj aktivistički rad i rad s bendom.

Na kraju ovog književno-glazbenog susreta Remi je za prepunu Čitaonicu izvela nekoliko pjesama s novog albuma koji će ugledati svjetlo dana početkom sljedeće godine.

- Budite pozitivni i radite stvari u koje vjerujete i radite ih sa srcem, ja sam tako radila do sada i dobro me poslužilo to je ono što mogu reći iz svog osobnog iskustva – zaključila je na kraju Remi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?