Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Spremni smo, ne samo za danas nego i za sutra, imamo gotove projekte u vrijednosti 72 milijuna kuna

Dan općine Jakšić

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1582

Danas na dan svete Barbare u Jakšiću svečanom sjednicom obilježen je dan općine Jakšić. Sjednici su nazočili saborski zastupnici, Franjo Lucić, Ivan Tepeš i Pero Čorić, župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, brojni gradonačelnici i načelnici, predstavnici udruga i mnogi gospodarstvenici.

Načelnik općine Ivica Kovačević tom prigodom se osvrnuo na aktivnosti koje je površinski mala općina, ali velika duhom i radom doprinijela svojoj sredini kako u razvojnom i materijalnom smislu tako i u kulturnom i društvenom, za boljitak ljudi koji žive na području općine Jakšić.

- Samo ću se osvrnuti na ovu godinu u kojoj smo razvijali i provodili projekte iako su proračuni sve manji, a obveze sve veće. Završili smo kanalizaciju u Treštanovcima, ostala su još samo četiri naselja u općini koja nemaju kanalizaciju, a za koje imamo građevinske dozvole, ali unazad četiri godine za projekte kanalizacije i vodovoda nije raspisan niti jedan natječaj. Izgradili smo prilaznu cestu do vrtića koji završavamo i za koji smo teškom mukom ipak uspjeli osigurati sredstva. Vrtić će biti završen na proljeće i do početka sljedećeg upisa svoj jakšićkoj djeci biti će na raspolaganju. Sanirali smo štete od poplave prošle godine – istaknuo je Ivica Kovačević.

Prema riječima Ivice Kovačevića u suradnji s HEP-om pratili su izgradnju niskonaponske mreže, u dva naselja izvršena je rekonstrukcija i gradnja nove javne rasvjete, općina je u te projekte uložila nešto više od 200 tisuća kuna. Jedno Eminovci nemaju renoviranu niskonaponsku mrežu i javnu rasvjetu, ali i to je u planu za sljedeću godinu.

Da se u općini Jakšić vodi briga o mladima, vidi se kroz izgradnju tri dječja igrališta, sljedeće godine u planu su još dva. Sva novorođena djeca u općini dobivaju prigodan poklon, sufinancira se smještaj djece u požeškim vrtićima i mjesečne karte srednjoškolaca. Od ove godine počinje i stipendiranje deset studenata, postupak je u tijeku i prve stipendije trebale bi biti dodijeljene do kraja godine kako bi tako pomogli studentima i njihovim obiteljima.

Za pomoć gospodarstvu u Jakšiću je formirana gospodarska zona, izrađen je urbanistički plan, dobivena je građevinska dozvola, riješeni su imovinsko – pravni odnosi, proveden je postupak javne nabave za prvu fazu gradnje koja bi trebala početi sljedeće godine.

- Naš izvorni proračun je 2,5 milijuna kuna, ovu godinu ćemo završiti financijski s preko 10 milijuna kuna koje će prijeći preko proračuna i nikome nismo dužni. Spremni smo, ne samo za danas nego i za sutra, samo nam dajte natječaja, mi imamo gotove projekte u vrijednosti 72 milijuna kuna. Borit ćemo se i nećemo dozvoliti da Slavonija preseli u gradove, sve što radimo, radimo zbog naše djece - zaključio je Ivica Kovačević.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i društvima, Dragi Čavajdi, HKUD-u „Slavonija“, DVD-u Jakšić i OŠ „Mladost“.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?