Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U razvoj turističkih potencijala Lipika planira se uložiti nekoliko stotina milijuna kuna

U razvoj turističkih potencijala Lipika planira se uložiti nekoliko stotina milijuna kuna

Potpisan sporazum, čime su se stekli uvjeti za apliciranje na fondove Europske unije

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 1343

Predstavnici Turističke zajednica Grada Lipika, Požeško-slavonske županije, Regionalne razvoje agencije Panora i tvrtke Itema d.o.o potpisali su danas Sporazum o suradnji na provedbi projekata obnove i revitalizacije povijesnih građevina Kursalon, Wandelbahn i perivoja u Lipiku.

Nakon današnjeg potpisivanja sporazuma, stekli su se uvjeti za apliciranje na fondove Europske unije.

Potpisivanjem sporazuma otvaramo novu stranicu povijesti razvoja grada Lipika i naše županije“, rekao je na početku župan Alojz Tomašević, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

00:30 Alojz Tomašević

Vlasnik tvrtke Itema Zdravko Mikolić smatra da se potpisivanjem sporazuma okrećemo novom razvoju Lipika i vraćanju sjaja koji je nekada imao. Najavio je izravno zapošljavanje 110 osoba i još toliko kroz druge poslovne subjekte s kojima će surađivati. Njegova tvrtka vlasnik je nekadašnjeg ZRC Lipik, a u prvoj fazi najavljuje ulaganje teško gotovo 200 milijuna kuna, dok će kroz drugu fazu ići uređenje aquaparka vrijedno oko 120 milijuna kuna.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik Turističke zajednice Grada Lipika rekao je da potpisivanjem ugovora kreću vidljive fizičke investicije.

00:39 Vinko Kasana

„Za Grad Lipik je to investicija nakon koje više ništa neće biti isto“, rekao je gradonačelnik Kasana te najavio da će se u drugoj fazi graditi još jedan hotel i urediti termalna rivijera, a planira se i proširenje i dogradnja postojećih otvorenih bazena. Župan Tomašević dodao je na kraju da očekuje da se u projekt uključi domaće poljoprivredne proizvođače i građevinare.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?