Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Između više od četiristo domoljubnih pjesama izabrane četiri najbolje

Projekt „Domoljubna pjesma“

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1503

Večeras je u organizaciji Udruge za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ Buk u OŠ „Fra Kaje Adžića“ u Pleternici održana dodjela nagrada za najbolje literarne radove u projektu „Domoljubna pjesma“.

Projekt „Domoljubna pjesma“ ima za cilj otrgnuti od zaborava vrijednosti, kao što je ‘domovina’ jer se o tome sve manje govori, osobito među mladima.
Na natječaj je prijavljeno više od četiristo pjesama koje su napisali učenici predmetne nastave OŠ „Fra Kaje Adžića“ u sklopu nastave hrvatskog jezika i književnosti. Učenici su u svojim pjesmama opisali svoju ljubav prema domovini i sve njene ljepote.

Na početku programa sve nazočne pozdravio je Branko Polić, predsjednik Udruge Tomo Perić Buk.

- Ovo je prvi put da se održava ovakva manifestacija i rezultat je to suradnje između Pleternice i Vukovara koja s godinama postaje sve šira. Drago mi je da se puno djece odazvalo i napisalo veliki broj pjesama o svojoj domovini, siguran sam da nije bilo lako odabrati ove četiri najbolje – rekao je Branko Polić.
Ovaj projekt, dodao je, trebao bi postati tradicionalan, a iduće godine u planu je njegovo proširenje u glazbenom smislu, odnosno, na skladanje pjesama o domovini.

Treću nagradu osvojili su Josipa Eraković i Danijel Žepčević, druga je bila Tina Božić, dok je najljepšu pjesmu napisao Filip Horaček, učenik osmog razreda.

- U slobodno vrijeme pišem pjesme, nisam se nadao pobjedi, ali mi je drago da je baš moja pjesma proglašena najljepšom. Za mene je ovo veliki uspjeh i čast, ovo mi je prva nagrada za neku moju pjesmu – rekao je Filip Horaček.

Nagrade najboljima uručili su Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara, Dejan Marošičević, predsjednik HNK „Mitnica“, Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice i Hrvoje Galić, ravnatelj OŠ „Fra Kaje Adžića“.

Program su pratili i uveličali svojim izvedbama učenici i profesori Glazbene škole Požega.
Pokrovitelji natječaja i priredbe su gradovi Pleternica i Vukovar i OŠ „Fra Kaje Adžića“.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?