Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Zahvaljujem Bogu što nam je dao komadić raja koji se zove Slavonija

Treća zbirka pjesama Marije Iličić

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1842

Večeras je u Vatrogasnom domu DVD – a Velika održana tradicionalna manifestacija „ Ususret Adventu – Ususret Božiću“ u organizaciji općine Velika i Udruge zavičajnih slikara i pisaca „Matko Peić“ iz Požege. U sklopu večeri predstavljena je treća zbirka pjesama Marije Iličić iz Radovanaca „Ja volim Slavoniju“.Prva zbirka pjesama Marije Iličić „Prema brdu blaženstva“ izdana je 2008. godine, „Zrno ljubavi“ samo godinu dana kasnije. Članica je pjesničkog društva „Kultura snova“ iz Zagreba i Udruge zavičajnih slikara i pisaca „Matko Peić“ iz Požege.

- Pjesme pišem od najranijeg djetinjstva, želja mi je bila da postanem književnica, ali nažalost roditelji me nisu mogli školovati. Trideset i pet godina radila sam kao kuharica i sanjala da izdam svoju zbirku pjesama. Prije nekoliko godina snovi su se počeli ostvarivati i jako sam sretna zbog toga. Poručila bi svima da nikada ne odustaju od svojih snova, oni se kad tad ispune – rekla nam je Marija Iličić.

Marija Iličić ovu zbirku je podijelila u četiri dijela: Ja volim Slavoniju u svim njenim bojama, Ja volim Slavoniju u molitvi, Ja volim Slavoniju u starom izričaju ikavici i Ja volim Slavoniju u dragim ljudima i kroz svoje pjesme želi sačuvati tradiciju, običaje i govor svog kraja.

U svim svojim pjesmama poručuje da u životu treba uživati i sve pružene prilike i obilje koje nam je podareno treba  iskoristiti za dobro i biti ćemo biti višestruko nagrađeni jer kako Marija kaže – Danas smo tu, a tko zna gdje ćemo biti sutra.

Umirovljenička skupina „Naša mala družina“ izvela je igrokaz Marije Iličić „Divani“, a cijeli program praćen je odličnom glazbom tamburaških sastava „Veličke legende“ i „Sanjari“.

- Sve moje pjesme su o ljubavi prema Bogu, čovjeku i zavičaju jer to je ono što nosim u srcu, Slavonija i ljudi oko mene stalna su mi inspiracija za sve moje pjesme. Zahvaljujem Bogu što nam je dao komadić raja koji se zove Slavonija – zaključila je na kraju Marija Iličić.

Marija Iličić ovu je zbirku pjesama posvetila obitelji i svima koji vole Slavoniju, knjiga je izdana u vlastitoj nakladi u 500 primjeraka.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?