Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Jedan dolar uložen u rani razvoj kasnije donosi 17 tisuća dolara ušteda kroz sustav zdravstva i socijalnih davanja

Jedan dolar uložen u rani razvoj kasnije donosi 17 tisuća dolara ušteda kroz sustav zdravstva i socijalnih davanja

Učenicima Katoličke gimnazije na temu Ulaganja u rani razvoj predavanje je održala dr. Jasmina Kovačević

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1162

Drugo zanimljivo predavanje u tjedan dana održano je danas u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Prošlog tjedna učenicima je o važnosti higijene govorio dr. Ante Vitalia, dok je danas učenicima Katoličke gimnazije u Požegi na temu Ulaganja u rani razvoj predavala dr. Jasmina Kovačević, specijalistica javnog zdravstva.

- Parola „prve tri su najvažnije“ su zaista najvažnije. Amerikanci su izračunali da jedan dolar uložen u rani razvoj, kasnije donosi 17 tisuća dolara ušteda kroz sustav zdravstva i socijalnih davanja, rekla je dr. Kovačević.

00:31 Kovačević o predavanju

„Potrebno je ulagati u podršku roditeljima i potporu kroz sustav vrtića, gdje se najbolje brišu razlike među djecom“, rekla je dr. Kovačević.

Prije dvije godine Zavod za javno zdravstvo provodio je u srednjih školama edukaciju vezano uz pušenje, a danas su učenicima predstavljeni rezultati te akcije, koji su izravno povezani s današnjim predavanjem.

00:32 Kovačević o edukaciji

Predavanje u Zavodu za javno zdravstvo potaknuo je požeški Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti,  što je jedna od aktivnosti kojima 2015. godinu obilježavaju kao godinu posvećenu akademiku Andriji Štamparu, specijalisti higijene i socijalne medicine.

U uvodnom dijelu upraviteljica Zavoda dr. sc. Snježana Jakobović učenicima je još jednom predstavila životno djelo ovog velikog znanstvenika, rodom iz Drenovca kraj Pleternice i upoznala ih s podatkom da je upravo Štampar bio i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, od poslijeratne 1947. godine, pa sve do smrti 1958. godine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?