Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Više od 600 naslova, knjižnične Zbirke za slijepe i slabovidne osobe

Više od 600 naslova, knjižnične Zbirke za slijepe i slabovidne osobe

„Mjesec hrvatske knjige“

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1032

Gradska knjižnica i čitaonica u suradnji s Udrugom slijepih Požeško-slavonske županije danas je predstavila knjižničnu Zbirku za slijepe i slabovidne osobe koja se sastoji od preko šesto naslova.

- Punih pet godina imamo zbirku za slijepe i slabovidne koja je sastavljena najvećim dijelom od zvučnih knjiga, na kojima originalne tekstove knjiga čitaju glumci. Dužina trajanja zvučnih knjiga je od dva do dvadeset sati. Ova zbirka namijenjena je svima koji imaju problem s čitanjem,  slijepim i slabovidnim osobama, osobama s disleksijom, starijim osobama, a vrlo često koriste ju i učenici koji nisu „stigli“ pročitali lektiru – istaknula je Vlasta Peći - Marčetić, voditeljica odjela za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

U planu Gradske knjižnice je povećanje broja zvučnih knjiga, a uskoro bi se i stotinjak novih naslova trebalo naći na policama, vrlo aktualnih, iz područja lijepe književnosti, beletristike, bajke, priče i lektire. Također će u knjižnici uskoro biti dostupna i tehnička pomagala koja će pomoći slabovidnim osobama pri čitanju dnevnog tiska.

- Zbirka je za sada smještena u glazbenom odjelu, zbog građevinskih radova, a kroz određeno vrijeme  stavit ćemo ju na prikladno i pristupačno mjesto za osobe s invaliditetom – rekla je Vlasta Peći - Marčetić.

Na predstavljanju zbirke sudjelovali su mnogi članovi Udruge slijepih Požeško-slavonske županije.

- Naša udruga ima 93 člana, djeluje od 1954. godine i drago mi je da nas je knjižnica pozvala da sudjelujemo u „Mjesecu hrvatske knjige“. Zvučnu zbirku naši članovi koriste kako bi upotpunili svoje slobodno vrijeme i stekli nova znanja – rekao je Zdravko Čop, predsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?