Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dr. Vitalia: „Oko nas se događa migracija stanovništva, a s tim skupinama dolazi upitan zdravstveni nadzor“

Dr. Vitalia: „Oko nas se događa migracija stanovništva, a s tim skupinama dolazi upitan zdravstveni nadzor“

O važnosti higijene u današnjem životu učenicima Katoličke gimnazije govorio je epidemiolog dr. Ante Vitalia

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1802

O važnosti higijene u današnjem životu učenicima Katoličke gimnazije govorio je epidemiolog dr. Ante Vitalia. Predavanje u Zavodu za javno zdravstvo potaknuo je požeški Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti,  što je samo jedna od aktivnosti kojima 2015. godinu obilježavaju kao godinu posvećenu akademiku Andriji Štamparu, specijalisti higijene i socijalne medicine.

U uvodnom dijelu upraviteljica Zavoda dr. sc. Snježana Jakobović učenicima je ukratko predstavila životno djelo ovog velikog znanstvenika, rodom iz Drenovca kraj Pleternice. Upravo je Štampar bio i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, od poslijeratne 1947. godine, pa sve do smrti 1958. godine.

„Predavanjem želimo upozoriti na važnost provođenja higijene. Oko nas se događa migracija stanovništva, a s tim skupinama dolazi upitan zdravstveni nadzor i zaštita“, rekao je dr. Vitalia.

 Higijenu je važno provoditi od najranijih uzrasta, od obitelji do škole i radnog mjesta. Vitalia ističe da se još uvijek pojedinačno pojavljuju crijevne bolesti, ušljivost ili svrab.

00:26 Ante Vitalia

„Službi za epidemiologiju važno je suzbiti zarazne bolesti što prije, da ne dolazi do širenja. Edukacije poput današnje doprinose boljoj osviještenosti i nastavit ćemo ih provoditi“, rekao je dr. Vitalia, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?