Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavnici ureda „Program Ujedinjenih naroda za razvoj“ Tadžikistana i Kirgiske republike posjetili Pleternicu

Pleternica kao grad primjer, na koji način se grade objekti i koriste obnovljivi izvori energije

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1317

Danas je Pleternicu posjetila delegacija predstavnika ureda „Program Ujedinjenih naroda za razvoj“ Tadžikistana i Kirgiske republike na čelu sa zamjenikom ministra energetike Tadžikistana.

- Nedavno smo stupili u kontakt s gospodinom Markom Čapekom iz „Programa Ujedinjenih naroda za razvoj - Hrvatska“ koji su bili kod nas i razgovarali smo o nekim projektima, kada su čuli priču o Pleternici, jako su se iznenadili, jer Pleternica je uistinu jedno energetsko čudo. Kontaktirali su nas prije tjedan dana i najavili posjet delegacije iz Kirgiske republike, Tadžikistana i Istanbula koji su izrazili želju da posjete Pleternicu kao grad primjer, na koji način se grade objekti, odnosno koriste obnovljivi izvori energije– rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

Delegacija je imala priliku vidjeti kratki film o Pleternici i prezentaciju kroz koju su se upoznali s projektima koje je grad Pleternica realizirao u posljednjih nekoliko godina kao i neke planove za budućnost u razvoju obnovljivih izvora energije.

- Ovo je prva strana delegacija koja je došla u grad Pleternicu i njih izuzetno zanima na koji način smo izgradili mini hidroelektranu, kako smo došli na ideju i kako smo proveli cijeli projekt. Zanimala su ih naša iskustva, jer oni imaju velike potencijale i žele nešto slično graditi i kod sebe. Nadam se da će ovaj posjet otvoriti neke poslovne puteve tvrtkama iz tih zemalja, a i našim tvrtkama. Ako iz ovog posjeta izađe neka poslovna suradnja bit će mi drago- dodala je Antonija Jozić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?