Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Spajanje Kestenijade, Bučijade i Martinja je svojevrstan „šmarn“

Nekadašnji direktor Turističke zajednice Grada Požege smatra spajanje manifestacija u „Okuse jeseni u Požegi“ lošom idejom

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1058

Član požeškog SDP-a i nekadašnji direktor Turističke zajednice Bruno Horvat pohvalio je danas rezultate hrvatske turističke industrije, koji su najbolji u povijesti. Ove godine investicije u turizam iznose oko pola milijarde eura, što je dvostruko više nego 2013. godine.

„Ove godine možemo očekivati financijske efekte koji će se približiti razini od osam milijardi eura, a u prvih šest mjeseci ove godine ukupno je u turističkim zanimanjima bilo preko 30 tisuća novozaposlenih“, rekao je Bruno Horvat. Od siječnja do lipnja boravilo je ukupno 8,3% više gostiju u odnosu na 2014., te je zabilježen rast noćenja od 6,2% u odnosu na 2014.

Ministarstvo Turizma pomoglo u dva velika projekta u Požeško-slavonskoj županiji, a to su „Požeška kuća“ u iznosu od pola milijuna kuna te sredstva za „Kuću graševine“ u iznosu od 172 tisuće kuna.

Horvat kaže da je od svih županija u Republici Hrvatskoj najmanji broj turista došao upravo u Požeško-slavonsku, ukupno manje od 5 tisuća, a i u ostvarenim noćenjima smo najlošiji u Hrvatskoj, gdje je Požeško-slavonska županija u prvih šest mjeseci ostvarila pad noćenja za otprilike 7% u odnosu na godinu prije.

Smatra da su sadržaji i programi koje organizira Turistička zajednica Grada Požege loša.

00:26 Bruno Horvat

„Najbolji primjer kako dočekujemo naše goste jesu city lightovi na kojima su tako ispucane karte Požege da se doista na njima ne može pronaći niti jedna ulica“, rekao je Horvat i pokazao fotografiju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?