Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Želimo postati zeleni grad, u punom smislu riječi

Posađeno tristo novih sadnica jasena, lipe i liquid ambara u Pleternici

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2680

Nakon obnove tri ulice u gradu Pleternici, stekao se preduvjet za uređivanje zelenih površina, u Ulici Kralja Zvonimira, Eugena Podubskog i Matije Gupca.

Posađeno je gotovo tristo sadnica, liquid ambara, lipe i jasena, što je rekordan broj stabala ikada posađenih u jednom gradu u Požeško – slavonskoj županiji. Ukupna vrijednost radova je 160 tisuća kuna osiguranih iz proračuna grada Pleternice.

Prema riječima Antonije Jozić, gradonačelnice grada Pleternice, sadnja svih stabala usuglašena je sa strukom, posađene su vrste koje su najotpornije za ovo naše podneblje, koje neće štetiti instalacijama, a u konačnici uklopit će se u vizuru grada. Odabrane su tri vrste sadnica jer tako nalaže struka, a ako bude potrebe može se još popunjavati s dodatne dvije vrste stabala.

- U posljednje tri godine uključujući i ove sadnice u Pleternici je posađeno preko petsto stabala, želimo postati zeleni grad i to činimo kroz energetsku obnovu objekata, energetsku učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije i sadnju ovih stabala jer želimo zeleni grad u punom smislu riječi - rekla je Antonija Jozić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?