Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U ponedjeljak počinje cijepljenje protiv gripe

U ponedjeljak počinje cijepljenje protiv gripe

Za Požeško-slavonsku županiju osigurano je 5.040 doza cjepiva.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 1031

Prošle godine od gripe je oboljelo 50.000 osoba, a petero je umrlo.Ovogodišnje cjepivo je trovalentno, odnosno protiv tri soja gripe, a cijepljenje počinje u ponedjeljak, 2. studenog.

Za Požeško-slavonsku županiju osigurano je 5.040 doza cjepiva namijenjenog zaštiti od tipova virusa koji se očekuju u ovoj sezoni. Koristi se uobičajeno sezonsko cjepivo, koje se ni po čemu ne razlikuje od dosadašnjih sezonskih cjepiva koja su godinama u upotrebi. U njegovom su sastavu sojevi virusa A (H1N1 i H3N2) i soj virusa B - kaže Voditelj službe za epidemiologiju Ante Vitalia.

Gripa je vrlo nepredvidljiva, a virus influence mutira iz godine u godinu stoga bi bilo dobro cijepiti se kažu zdravstveni stručnjaci. Sezona gripe kod nas obično traje od kraja prosinca do kraja ožujka.

Cijepljenje je namijenjeno u prvom redu starijim osobama, kroničnim bolesnicima bez obzira na dob i zdravstvenim djelatnicima. Kronični bolesnici se cijepe kod svojih izabranih liječnika, a ostali (stariji od 65 god. i zdravstveni djelatnici) mogu se cijepiti i kod svojih liječnika i u Županijskom zavodu za javno zdravstvo.

Cijepljenje u Zavodu za javno zdravstvo može se obaviti ponedjeljkom, srijedom, petkom od 7,00 do 10,00 h počevši sa 02.11.2015., a u Pakracu utorkom i četvrtkom od 08,30-10,00 h.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?