Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Je li vam više stalo do vlasti ili do dobra hrvatskog čovjeka ? "

"Je li vam više stalo do vlasti ili do dobra hrvatskog čovjeka ? "

Apel Prezbiterskog vijeća Požeške biskupije pred parlamentarne izbore.

Autor: RVA/Požeška biskupija
Fotografija: Požeška biskupija
Datum:
Broj pregleda: 1215

Predstavnici svih svećenika Požeške biskupije okupili su se jučer na redovitom jesenskom zasjedanju Prezbiterskog vijeća, u Požegi pod predsjedanjem biskupa msgr. Antuna Škvorčevića.

U svjetlu skorih izbora za novi saziv Hrvatskoga sabora razmatrali su među ostalim i sve teže stanje slavonskog čovjeka, dugogodišnji odnos državnih dužnosnika, napose Hrvatske vlade prema problemima na ovim prostorima, manjak potrebne pozornosti za ratne posljedice, za gospodarsku opustošenost, zanemarenu poljoprivredu, iseljavanje mladih i cijelih obitelji zbog nemogućnosti pronaći radno mjesto. Tako hrvatski istok, Zapadna i Istočna Slavonija, od Pakraca do Vukovara u kojoj su brojni hrvatski branitelji tijekom Domovinskog rata položili živote, postaje sve praznija te je od nekada bogatog dijela Hrvatske, postala jednim od njezinih najsiromašnijih i bezizglednih prostora.

- Ono što je krvlju obranjeno, malo pomalo postaje izgubljeno u miru. Kao građane zabrinjava nas to što u promidžbi pred parlamentarne izbore mnogi koji traže naklonost slavonskog čovjeka i njegove glasove nisu predstavili uvjerljiv i realan program po kojem će se u Hrvatskom saboru i u izvršnim tijelima vlasti zauzimati da Slavonija konačno dobije takav zakonski status koji će omogućiti da se pod povoljnijim uvjetima može ulagati u njezino gospodarstvo, a napose da konačno poljoprivreda bude ugrađena u cjelovit gospodarski sustav Republike Hrvatske te da oni koji se njome bave mogu dostojno od nje živjeti – poručuju članovi Prezbiterskog vijeća.

Natjecateljima za Hrvatski sabor poručuju da temeljito u savjesti promisle je li im više stalo do vlasti ili do dobra hrvatskog čovjeka te da u tom smislu oblikuju uvjerljiv program za koji će se zauzimati u slučaju pobjede.

- Pozivamo vjernike i sve druge građane da u nedjelju, 8. studenog 2015. iziđu na izbore i daju svoj glas onima za koje imaju moralnu sigurnost da će se boriti za njihovo dobro, za gospodarski i drugi razvoj Slavonije. Svoju vjerničku građansku svijest iskazat ćemo na dan izbora i molitvom da Bog prosvijetli um i srca svih koji će biti izabrani da budu vjerni promicatelji općeg dobra svakog čovjeka u našoj domovini – stoji u zaključku Prezbiterskog vijeća.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?