Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Radionice inkluzivnog dizajna pod vodstvom Julie Cassim svjetski poznate dizajnerice

Radionice inkluzivnog dizajna pod vodstvom Julie Cassim svjetski poznate dizajnerice

Projekt "Dizajn za inkluziju"

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Udruga "Mi"
Datum:
Broj pregleda: 1376

U sklopu projekta British Council Croatia pod nazivom „Dizajn za inkluziju“ u Požegi u udruzi „Mi“ od sljedećeg tjedna provodit će se radionice inkluzivnog dizajna.

Prilikom sedmodnevnog posjeta Julija Cassim profesorica na Institute of Technology u Kyotu posjetit će mnoge požeške tvrtke, Gradski muzej, Turističku zajednicu grada Požege, Gradsku knjižnicu i čitaonicu te mnoge osnovne i srednje škole i pokušati ostvariti suradnju, vidjeti koji proizvodi bi bili zanimljivi tržištu, a mogu ih izrađivati osobe s invaliditetom.

Na radionicama, dvadeset profesionalnih dizajnera iz Hrvatske i iz drugih europskih zemalja na čelu s Juliom Cassim svjetski poznatom dizajnericom, zajedno će s osobama s invaliditetom raditi na razvoju četiri pilot proizvoda koji se mogu proizvoditi u Požeško – slavonskoj županiji. Pri tome uzeti će se u obzir mogućnosti i sposobnosti osoba s invaliditetom te razvojni potencijal i strateški prioriteti naše županije.

- Projekt se provodio u udrugama Zvono iz Belišća i URIHO iz Zagreba i uspjeh je bio i više nego dobar, na temelju tih radionica i osmišljenih proizvoda, dio proizvoda udruge su uspjele plasirati čak na japansko tržište. Dizajn se inače skupo plaća i bilo bi šteta da naši poduzetnici ne iskoriste ovu jedinstvenu priliku, a ujedno i pomognu osobama s invaliditetom u uključivanju na tržište rada – istaknula Maja Janković koordinatorica programa „Dizajn za inkluziju“ udruge „Mi“.

Na radionicama u Požegi i Pakracu sudjelovat će pedeset osoba s invaliditetom i kroz sedam dana osmišljavat će proizvode, usluge i prezentacije. Završetkom radionica organizirat će izložbu na kojoj će prezentirati poduzetnicima i svim zainteresiranima sve što su napravili, to će biti prilika da pokažu svoja novostečena znanja potencijalnim poslodavcima.

-Glavni cilj projekta je doprinijeti promicanju društvene uključenosti osoba s invaliditetom i povećanje njihove zapošljivosti kroz razvoj vještina, pomoći im da steknu samopouzdanje, razviju socijalne kompetencije i prepoznaju vlastite sposobnosti. Nastoji ih se potaknuti na aktivan pristup tržištu rada, kao i povećanje razine društvene uključenosti promicanjem njihovog rada i sposobnosti u zajednici – zaključila je Maja Janković.

Cijeli projekt financiran je iz sredstava Europske unije, nositelj je British Council Croatia, a partneri su udruga „Mi“ i grad Požega.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?