Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najmlađi uplovili u svijet mašte kroz pustolovine malog pšeničnog zrna

Milena Jukić Bandić u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavila svoju slikovnicu

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1286

Jučer su u Gradskoj knjižnici i čitaonici gostovale spisateljica Milena Jukić Bandić, nastavnica hrvatskog jezika i knjižničarka i ilustratorica Ana Jakić Divković.

Autorica je predstavila najmlađim Požežanima svoju slikovnicu „Pustolovina pšeničnog zrna“.

U slikovnici je riječ o pšeničnom zrnu čiju sudbinu pratimo od dozrijevanja, njegove pustolovine kroz ruke žeteoca, seljaka, mlinara, pekara i ljudi koji jedu zrnje pšenice preoblikovano u čarobni prah kako autorica naziva brašno, pa u kruh. Spisateljica je žitu dala ljudske osobine i govori o radosti jedenja kruha koja je zajednička i zrnu i čovjeku.

Prema riječima spisateljice priča je nastala prije nekoliko godina, namijenjena je najmlađima, ideja je došla u vrijeme obilježavanja Dana kruha i plodova jeseni.

„U životu svakog zrna ima jedna želja da pogača u kojoj živi pojede se cijela. Da baš ona najljepše miriše i sladi, da u njoj uživaju i stari i mladi.“

Milena Jukić Bandić kroz slikovnicu najmlađima govori o najvećim vrednotama kao što su ljubav, iskrenost zajedništvo i požrtvovnost.

Tridesetak ilustracija u kolažu u slikovnici uradak su Ane Jakić Divković i one daju posebnu čar cijeloj priči.

Poslije čitanja priče ilustratorica je s najmlađim posjetiteljima imala likovnu radionicu na temu „Pustolovina pšeničnog zrna“, naglasila je da nije bitno na koji način se djeca izražavaju, kroz crtanje, pjevanje, pisanje, važno je samo da uživaju u tome i da svaki od njih ima svoje osobnosti i jednako je vrijedan.

Do kraja radionice, djeca su kroz crtanje uplovila u svijet mašte i pustolovine malog, ali vrijednog pšeničnog zrna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?