Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dom za odrasle osobe u Ljeskovici obilježio 80. obljetnicu osnutka

Proslavi velike obljetnice bila je danas nazočna i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sa suradnicima

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2834

Dom za odrasle osobe u Novoj Ljeskovici obilježio je danas 80. obljetnicu osnutka. Punih osam desetljeća ova ustanova osigurava zdravstveno i psihosocijalno zbrinjavanje psihički bolesnih odraslih osoba, te kroz individualni pristup korisniku provodi programe koji korisnicima omogućuju iskazivanje i ostvarivanje njihovih potencijala.

Proslavi velike obljetnice bila je danas nazočna i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sa suradnicima, a svečanost je okupila i brojne djelatnike iz sustava socijalne skrbi.

Korisnici i socijalni radnici Doma otpjevali su nekoliko pjesama i izveli kraći zabavni program, a djelatnicima je obljetnicu čestitao i Dalibor Bardač, načelnik Općine Čaglin i predstavnik Županije.

Ravnateljica Doma u Ljeskovici Rada Matoš predstavila je ustanovu i navela koliko je uloženo u objekt. Posljednja investicija je igralište, vrijedno oko 130 tisuća kuna, gdje korisnici provode svoje slobodno vrijeme i pripremaju se za natjecanja između ustanova.

„Dom zbrinjava jako puno ljudi, no ide u transformaciju i prvi korisnici ići će uskoro u sedam stanova, gdje će živjeti uz pomoć asistenata“, najavila je ministrica Opačić.

Na pitanje koliko je zadovoljna s radom svog ministarstva u ovom mandatu, Opačić kaže da je sretna zbog razdvajanja, jer je do sada sustav socijalne skrbi bio zanemarivan dok je bio spojen s drugim velikim sustavima poput zdravstvenog i mirovinskog.

00:40 Milanka Opačić

Ministrica Opačić na predstojećim izborima očekuje pobjedu i najavljuje nove reforme u svom resoru nakon izbora. To je prvenstveno stvaranje jedinstvenog novčanog centra, koji će rasteretiti Centre za socijalnu skrb, kojima će ostati više vremena za rad s obiteljima. Nastavit će i s transformacijom domova i nastojati u sljedeće četiri godine smjestiti još 1200 ljudi iz domova u stambene zajednice.

Ministricu je u obilasku pratio saborski zastupnik Zdravko Ronko (SDP), nositelj koalicijske liste Hrvatska raste za V. izbornu jedinicu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?