Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Požeška biskupija - dodijelila 101 stipendiju

Zaklada za učenike i studente osigurala 500 tisuća kuna za stipendije

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 1585

U dvorani blaženog Alojzija Stepinca u sklopu Biskupskog doma u Požegi, biskup Antun Škvorčević i ravnatelj Biskupijskog Caritasa i Zaklade za učenike i studente Goran Lukić dodijelili su stipendije učenicima i studentima za školsku godinu 2015./2016.

Sve prisutne na početku pozdravio je biskup i rekao - O svetkovini sv. Terezije Avilske Biskupija nastoji iznaći neki novac i podijeliti svima koji ste u potrebama.
Želim vam da imate hrabrosti razmišljati o sebi, da se izgrađujete u onim dimenzijama koje će vas učiniti velikima.

Puno zamolbi bilo je upućeno Biskupijskoj zakladi za učenike i studente, vijeće je razmotrilo sve zamolbe i nastojalo dodijeliti stipendije onima kojima su najpotrebnije.

Odobrena je 101 stipendija, uz to još je sedam stipendistica iz Doma svetog Antuna u Zagrebu i dvadesetak učenika iz Kolegije Požeške biskupije, sveukupno oko 130 stipendijanata ove godine Požeška biskupija pokušava pomoći i olakšati im školovanje. Ukupna vrijednost koju je za stipendije izdvojila Zaklade za učenike i studente je 500 tisuća kuna.

– U ovim teškim trenutcima, stipendija će nam biti od velike pomoći, imamo šestero djece, Dora je najstarija i ide u četvrti razred medicinske škole u Osijeku. Dobila je stipendiju u visini mjesečnog troška za učenički dom - rekla nam je Marina Ivanika iz Velike.

Studenti i učenici potpisali su ugovore o stipendiranju s ravnateljem Caritasa Požeške biskupije i voditeljem  Zaklade Goranom  Lukićem.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?