Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tamara Puač napustila HNS

Tamara Puač napustila HNS

Oporbena vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege odlazi iz stranke, ali ostaje u bloku SDP-HSU

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2879

Tamara Puač među najaktivnijim je oporbenim vijećnicama u Gradskom vijeću Grada Požege. Nekoliko je tema koje je u ovih dvije i pol godine potencirala na sjednicama i na kojima se često sukobljavala s vodstvom Grada - Javna vatrogasna postrojba, odmaralište Baška, Športsko rekreacijski centar, sve do posljednjeg vezano za parkiralište ispred Gradske kuglane.

Puač je u Gradsko vijeće Grada Požege ušla preko liste SDP-HNS-HSU, kao članica Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati. No, čini se da će ostatak mandata u Gradskom vijeću provesti kao nezavisna vijećnica.

„Tamara Puač izašla je iz HNS-a krajem rujna. Ne znam zašto, ne mogu ja dati objašnjenje, svatko zna svoje. Razloge izlaska dala je Zagrebu. Među nama nema neslaganja“, potvrdio nam je informaciju Damir Kovačević, predsjednik gradskog i županijskog HNS-a.

Na listi za Gradsko vijeće 2013. godine, Tamara Puač bila je jedina predstavnica HNS-a, stoga stranka ne može umjesto nje postaviti nekoga drugoga.

„Ona nema kome vratiti mandat, jer na listi nije bilo drugih vijećnika HNS. Tamara Puač već sad je nezavisna vijećnica, no ne znam zašto nije obavijestila javnost. Smatram da je trebala“, rekao je Kovačević.

Tamara Puač kratko je potvrdila da je napustila stranku.

„Razlog je isključivo osobne prirode i nema neslaganja u stranci.  Do kraja mandata ostajem u bloku SDP-HSU, i dalje ostajem vjerna liberalno lijevim opcijama. O svemu ću obavijestiti javnost i mandatnu komisiju Gradskog vijeća prije sljedeće sjednice u studenom“, rekla je Tamara Puač.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?