Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

 Sve je spremno za poduzetničku zonu i inkubator – čekaju se natječaji

Sve je spremno za poduzetničku zonu i inkubator – čekaju se natječaji

Neferović je izrazio nezadovoljstvo neodgovornim ponašanjem Ministarstva poduzetništva koje još uvijek nije raspisalo natječaj.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1277

Pripreme za poduzetničku zonu i inkubator su dovršene izvijestio je na danas održanoj konferenciji za novinare požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Prema njegovim riječima unazad dvije godine riješen je i definiran prostor za poduzetništvo i njegov razvoj. U Industrijskoj ulici na prostoru od 37 ha definirana je poduzetnička zona sjever, gdje je trenutno na raspolaganju sva komunalna infrastruktura, a na tom prostoru planirana je i izgradnja poduzetničkog inkubatora.

Definirani su i donijeti svi potrebni planovi, uključujući i parcelacijski elaborat. Katastarske čestice veličine su od 700 – 23.000 četvornih metara, od čega ih je desetak  u vlasništvu Grada Požege, a ostatak u privatnom i državnom vlasništvu.

- Stvorili smo podlogu na kojoj možemo kroz benefite postojećim i budućim gospodarstvenicima, ponuditi mogućnost ulaganja i zapošljavanja. Grad Požega može pomoći u dijelu s pripremom poduzetničkog inkubatora, za koji je u lipnju ove godine ishođena građevinska dozvola – rekao je gradonačelnik, te izrazio nezadovoljstvo sporošću i neodgovornim ponašanjem Ministarstva poduzetništva koje još uvijek nije raspisalo natječaj.

00:26 Vedran Neferović

Rekao je Neferović i uputio poziv svim političkim opcijama koje budu u Saboru ispred Grada Požege, da svojim autoritetima saborskih zastupnika, pomognu u rješavanju problematike oko državnog zemljišta.

00:38 Vedran Neferović

Zaključio je Neferović. Urbanističkim planom uređenja, nije bila definirana i riješena parcelacija zemljišta, a što nije moglo omogućiti gradnju. Izmijenjeni dokument koji je nedavno usvojen obuhvaća poduzetničku zonu i Industrijsku ulicu sa svojom infrastrukturom te jednom obodnom cestom unutar samog kompleksa.  – Parcele koje su bile problematične, sada su uređene, svi vlasnici zemljišta u toj zoni su obaviješteni, potpisali su predugovore s Gradom Požegom da su suglasni s takvim prijedlogom parcelacije – pojasnila je Jasminka Vodinelić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne poslove.

00:44 Jasminka Vodinelić

Prostor poduzetničkog inkubatora obuhvatit će četiri proizvodne hale, 13 uredskih prostorija od kojih je 12 manjih i jedna veća, jednu edukacijsku i jednu konferencijsku dvoranu. – Ono što ovaj inkubator omogućava je inovacija i modernizacija prostora u skladu s današnjim trendovima  - rekla je Ines Čevapović, voditeljica projekta u Upravnom odjelu za europske integracije

00:31 Ines Čevapović

Vrijednost projekta je 15 milijuna kuna.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?