Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Radionica "Biti volonter"

Radionica "Biti volonter"

Vrijednosti i značenje volontiranja

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“
Datum:
Broj pregleda: 983

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“  provodi projekt SOS-NET u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

U sklopu projekta SOS-NET, Lokalni Volonterski centar “Zvono” iz Belišća, održat će radionicu na temu “Biti volonter” u Požegi 15. Listopada u 13.00 sati u prostorijama udruge "MI" .

U okviru projekta planirano je osnivanje formalne mreže pružatelja socijalnih usluga na području pet slavonskih županija i to Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Virovitičko- podravske županije.

Vrijednost odobrenog projekta je nešto viša od 746 tisuća kuna, a sredstva su  iz Europskog socijalnog fonda.

Prvi dio radionice upoznati će volontere sa zakonitostima volontiranja u Republici Hrvatskoj, značajkama i vrijednostima koje volontiranje donosi u društvu, te vrijednosti volonterskog rada u odnosu na osobni rast .

Drugi dio radionice biti će o osnovnim značajkama razvoja osoba s intelektualnim teškoćama te načinima pružanja podrške u svakodnevnim aktivnostima.

Ovo je samo mali djelić aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta SOS-NET, sva djelovanja biti će usmjerena na usvajanje znanja i vještina članova, djelatnika i volontera u cilju osnaživanja kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga.

Udruga „MI“ poziva sve zainteresirane da se odazovu i sudjeluju u ovoj radionici.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?