Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Uspjeh Projektnog tima Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike na natječaju Akademije srednjoeuropskih škola - ACES

Uspjeh Projektnog tima Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike na natječaju Akademije srednjoeuropskih škola - ACES

Projekt „Happy hearts never get old!“

Autor: Antonija Matijević i Ana Vuković
Fotografija: Antonija Matijević
Datum:
Broj pregleda: 1678

Interkulturelles Zentrum iz Beča u suradnji s Včelí Domom iz Bratislave pod pokroviteljstvom Zaklade Erste već niz godina raspisuje natječaj Akademije srednjoeuropskih škola  - ACES.

Ovaj projekt implementira multilateralnu suradnju osnovnih i srednjih škola, sa svrhom promoviranja ideje "europskih vrijednosti" kao što su multikulturalnost, međusobno razumijevanje, solidarnost i mirni suživot svih ljudi, građana Europe.

ACES teži društvu u kojem se ljudi brinu jedni o drugima, ne samo o sebi i svojim bližnjima, nego prihvaćaju odgovornost prema drugima i teže dobrobiti svakog pojedinca u zajednici. Budući da je aktivna solidarnost izuzetno važna za socijalnu koheziju i održivo društvo, tema ovogodišnjeg natječaja bila je: ''Prihvaćanje solidarnosti: Brinemo, usuđujemo se i dijelimo!'' (''Embracing solidarity: We care, dare and share!'').

Projektni tim Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike u sastavu učiteljica Antonije Matijević i Monike Grozdanić te knjižničarke Ane Marinić i pedagoginje Marije Garić napisao je i prijavio projektni prijedlog „Happy hearts never get old !“.

Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike nositelj je projekta, dok su, putem Partner finder-a odabrane partnerske škole iz Makedonije i Rumunjske.

Uz Hrvatsku, članice ACES-a su: Albanija, Austrija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Češka, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U projektu sudjeluju škole zemalja članica, a mogu sudjelovati  učenici od 12. do 17. godina.

Višemjesečni trud  projektnog  tima Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ isplatio, jer je, po završetku natječaja, međunarodno izborno povjerenstvo odabralo najbolje projekte kojima će dodijeliti financijsku potporu, a među tim projektima je i projekt „Happy hearts never get old“!.

Prvi sastanak svih sudionika nagrađenih projekata iz škola nositelja i škola partnera, kao i predstavnika učenika svake škole, pod nazivom „ACES Kick-off meeting“, održan je u Sarajevu u razdoblju od 5. do 8. listopada ove godine. Tijekom četverodnevne međunarodne konferencije sudionici su imali priliku uživo upoznati predstavnike partnerskih škola uključenih u projekt. Učiteljica Antonija Matijević, s predstavnicom skupine učenika projektnog tima, Anom-Terezom Franculić, upoznale su reprezentante  partnerskih škola uključenih u projekt „Happy hearts never get old“.

U skladu s tablicom osmišljenih projektnih aktivnosti i zadataka, u rujnu su u trima partnerskim školama održane prve radionice s učenicima „World without prejudices“ i „Intercultural bridge between Croatia, Macedonia and Romania“.

Projektne  aktivnosti u svim trima školama započele su u rujnu, a nastavit će se sve do svibnja. Budući da je riječ o međunarodnom projektu koji podrazumijeva mobilnost učenika, u siječnju će osnovnu školu u Velikoj posjetiti učenici iz Rumunjske i Makedonije, velički će učenici u ožujku putovati u Makedoniju, a u travnju će posjetiti Rumunjsku.

Odvijanje svih mjesečnih projektnih aktivnosti može se pratiti putem Facebook stranice Happy heart never get old – ACES project.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?