Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!"

Akcija oslikavanja zida na igralištu „Slavija“

Autor: Ana Vuković
Fotografija: Ana Vuković
Datum:
Broj pregleda: 2706

Dječji tjedan tradicionalno je međunarodno događanje koje se u Hrvatskoj održava svake godine u prvom punom tjednu listopada.Jedan od ciljeva Dječjeg tjedna je organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu.Vodeći se tim ciljem u  Pleternici gdje je  Dječji tjedan  ispunjen bogatstvom aktivnosti , manifestacija i radionica s djecom i usmjerenih prema djeci i njihovim potrebama organizirana je  akcija  oslikavanja zida na igralištu „Slavija“ .

- Ovaj prostor većinom koriste djeca, tu se održavaju Cvjetići glazbe, dječji treninzi, ovdje provode svoje slobodno vrijeme te su odlučili oslikati i oživjeti zid koji je bio siv i prljav – rekla nam je Renata Matičević predsjednica društva „Naša djeca“ i voditeljica dječjeg gradskog vijeća.
Na sivom zidu polako je nastajao šareni svijet boja i oblika baš onakav kakav su zamislili, u ostvarivanju njihovih ideja  pomogli su im Snježana Mekić Delić i Dragan Matičević, požeški umjetnici iz udruženja umjetnika Požart i grad Pleternica koji je osigurao sav potreban materijal .

Unatoč kišnom i prohladnom vremenu djeca su u pratnji svoje voditeljice uz pregršt veselja i dobrog raspoloženja oslikala zid svojim dječjim porukama koje žele prenijeti odraslima.
Sve aktivnosti ovogodišnjeg Dječjeg tjedna vode se motom „Ljubav djeci prije svega“
Tijekom cijelog tjedna, djeca će svojim programima upućivati sljedeću, vrlo važnu poruku:
"Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!"

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?