Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Drago Lucić: „Nećemo dozvoliti kojekakvim koordinatorima i tutorima uplitanje u rad saveza!“

Drago Lucić: „Nećemo dozvoliti kojekakvim koordinatorima i tutorima uplitanje u rad saveza!“

Reagirao je prozvani Predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić

Autor: RVA/Drago Lucić
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2058

Na jučerašnje priopćenje predsjednika ŠNK „Slavonija“ Požega Krunoslava Prpića reagirao je prozvani Predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić.

 

Poštovani športski prijatelji i ljubitelji nogometa,

tužno je i žalosno da se pojedinci izdižu iznad kluba kao institucije te svoje osobne animozitete i frustracije, koje su posebno izražene u posljednje dvije godine, pokušavaju rješavati na teret nedužne djece i njihovih roditeljima koji izdvajaju znatna financijska sredstva kako bi omogućili svojoj djeci da u zabavi, radosti i igri stječu nova nogometna znanja i vještine.

Poznato je da je prije dvije godine nogometni instruktor u Požeško-slavonskoj županiji g. Damir Bognar, koji je desetak godina bez ikakve naknade obavljao taj posao, bio angažiran u ŠNK „Slavonija“ Požega kao dugoročno rješenje prvenstveno zbog ustroja i organizacije omladinskog pogona tj. Škole nogometa, a naknadno i kao trener prve momčadi. No, u nepuna tri mjeseca je smijenjen i potjeran iz kluba. Nakon toga događaja g. Damir Bognar nije bio dvije godine angažiran niti u jednom klubu.

NK „Slavija“ Pleternica od 01. kolovoza 2015. godine angažirao je g. Damira Bognara u radu s mlađim selekcijama, smatrajući da je šteta da jedan takav dokazani stručnjak u radu s mladima ne prenosi svakodnevno svoja znanja na mlađe naraštaje, bez obzira u kojoj sredini radio. Čini mi se da nakon toga zapravo dolazi do poteškoća u komunikaciji i traženja problema tamo gdje ih nema.

Što se tiče Lige limača, Izvršni odbor nogometnog saveza Požeško-slavonske županije u srpnju 2014. godine, nakon provedene ankete među klubovima o pokretanju lige, oformio je Ligu Limača s osam klubova (devet ekipa- ŠNK „Slavonija“- dvije ekipe).

NS PSŽ preuzeo je sve troškove kotizacije, registracije igrača i troškove suđenja cijele sezone za sve klubove. Natjecanje sezone 2014./2015. smo organizirali na igralištu s umjetnom travom u Požegi, a natjecanjem je rukovodio Povjerenik za natjecanje i instruktor mladeži NS PSŽ g. Damir Bognar. Već tijekom sezone su se pojavila određena nezadovoljstva i negodovanja pojedinih klubova činjenicom da se sve utakmice igraju u Požegi, jer roditelji iz drugih klubova koji žele gledati svoju djecu moraju uvijek putovati u Požegu.

Iz navedenih razloga te zbog popularizacije rada s najmlađima IO NS PSŽ je donio jednoglasnu odluku, napominjem JEDNOGLASNU odluku, da se utakmice u sezoni 2015./2016. mogu organizirati i u drugim mjestima uz uvjet da se cjelokupno kolo igra na istom igralištu zbog jednakih uvjeta za sve.

Moram napomenuti da Liga limača nije obavezna i da ni jedan klub nije potpisao izjavu o prihvaćanju uvjeta o sudjelovanju u natjecanju, pa samim time mogu odustati od natjecanja kada žele bez sankcija. Nogometni savez PSŽ je i za sezonu 2015./2016. također preuzeo sve troškove iz natjecanja.

Što se tiče predsjednika ŠNK „Slavonija“ i člana IO-a NS PSŽ, moram reći da se u dosadašnjih 10 sjednica IO-a nije ni jedan put javio za riječ, a kamo li dao prijedlog za boljitak nogometa u županiji. Međutim, na sjednici koja je održana u petak, 02. listopada 2015. konačno se nakon godinu i pol dana javio za riječ te na neprimjeren način napao i omalovažio rad cjelokupnog Izvršnog odbora (kojeg je i sam član) i mene kao predsjednika. Na to sam reagirao, jer sam već bio upoznat s takvim kuloarskim razmišljanjima, i odgovorio mu da ako on u klubu mora imati koordinatora i tutora da ovaj Izvršni odbor, dok sam mu ja na čelu, neće dozvoliti koje kakvim koordinatorima i tutorima da se upliću u rad Saveza. Pojedini članovi Izvršnog odbora su se također javili za riječ jer su se osjećali povrijeđenima njegovim izlaganjem.

Kako njegovo izlaganje nije dobilo javnu podršku niti jednog člana IO-a, predsjednik ŠNK „Slavonija“ je nakon prospavane noći, bez obzira na obećanje da će ekipe limača doći u nedjelju na utakmicu u Vidovce,  „SAMOSTALNO“ (sam i osobno) donio odluku o nedolasku istih kao i izdavanju priopćenja za javnost.

Mišljenja sam da bi bilo bolje da su pojedinci, ako već ne mogu suspregnuti svoju taštinu, poslali navedeno priopćenje na IO NS PSŽ. Pitam se, kako će nakon iznesenih neistina te zločestih i zlonamjernih interpretacija sa same sjednice u priopćenju, pogledati u oči svima koji su bili prisutni na sjednici (deset nazočnih).

Moram naglasiti da su za vrijeme moga mandata, sve odluke donesene prema pravilnicima i propisima HNS-a, jednoglasno, osim jedne.

Mnogobrojni sportski i nogometni zaljubljenici koji rade u manjim sredinama su se kroz navedeno priopćenje osjećali povrijeđenim, jer kako kažu ne dozvoljavaju nikome da omalovažava njihov rad, utrošeno slobodno vrijeme i vlastita financijska sredstva, za razliku od nekih koji su od sporta, a poglavito od nogometa samo dobivali i uzimali.

Zaključno, pozivam u ime IO-a NS PSŽ i u svoje osobno, športske prijatelje iz ŠNK „Slavonija“ Požega kao najbrojnijeg sportskog kolektiva u županiji i nositelja kvalitete u radu s mlađim kategorijama da eventualne probleme trebamo rješavati razgovorom, ali isključivo i samo pred nadležnim županijskim nogometnim organima.

Uz športski pozdrav,

Predsjednik Nogometnog saveza
Požeško-slavonske županije
Drago Lucić, dipl. ing.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?