Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

„Skriveno djetinjstvo“ u Kutjevu

„Skriveno djetinjstvo“ u Kutjevu

Učenici Kanižlićeve škole proteklog vikenda sudjelovali su na prvoj terenskoj radionici na OPG-u Livak u Kutjevu.

Autor: Irena Topalušić
Fotografija: Irena Topalušić
Datum:
Broj pregleda: 1453

U sklopu projekta „Skriveno djetinjstvo“ učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege proteklog su vikenda sudjelovali na prvoj terenskoj radionici na OPG-u Livak u Kutjevu.

Nakon kraćeg obilaska imanja učenici su započeli s aktivnostima. Svi su s velikim zadovoljstvom i zanimanjem sudjelovali u izradi tradicionalnih hrvatskih igračaka: luka i strijele, praćke, a čuli su nešto i o izradi palica od raznih vrsta drveća za igru „Udri kugu“, što je zapravo hokej na travi. Naučili su i zašto su neki drveni materijali najbolji za izradu igračaka te koliko je vremena potrebno za izradu i funkcionalnost pojedine igračke. 

Primjerice, rašlje za praćku mogu se izrađivati od više vrsta drveća, ali je određena vrsta iz nekih razloga najbolja. Također su se okušali u gađanju lukom i strijelom te gađanju praćkom, a najzanimljiviji dio im je bila utakmica u hokeju na travi koja je prošla u smijehu i u zanimljivoj atmosferi. Sve aktivnosti učenika koordinirali su voditeljica projekta Irena Topalušić i učitelj Neven Marković.

Terenskom nastavom ovakvim pristupom kod učenika se učvršćuje natjecateljski duh, motivira ih se za boravak u prirodi i potiče da, kroz izradu igračaka, upoznaju vrste drveća od kojih se izrađuju igračke.  Sve ovo će im dobro doći u višim razredima te zasigurno trebati i nakon završetka osnovne škole.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?