Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Socijaldemokratski forum seniora SDP-a obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Sugrađanima su danas u pješačkoj zoni dijelili voće i edukativni materijal.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1594

– Založimo se svi kako bi omogućili, što više života u godinama naših sugrađana starije životne dobi – poručio je predsjednik požeško -slavonskog SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko prigodom tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji je danas pješačkoj zoni za sugrađane organizirao Socijaldemokratski forum seniora Grada Požege.

- Teško je zamisliti kakve muke i poteškoće proživljavaju i u kakvom su položaju starije osobe i umirovljenici ako njih oko 95 posto prima mirovinu manju od prosječne plaće, a oko 60 posto nešto veću od službene granice siromaštva i ako je prosječna mirovina 40 posto prosječne plaće. Vjerujemo da će nam svima poboljšanje materijalnog položaja pa tako i kvalitete življenja starijih osoba i umirovljenika donijeti činjenice poput uvođenja reda u državu, u mirovinski sustav, otpis dugova socijalno najugroženijima, rješavanje problema rađana zaduženih u švicarskim francima, kao i reforme „Garancija za mlade“, „Zdravstvo za sve“, Zelena Hrvatska i dr. – smatra Vicko Njavro, predsjednik Foruma seniora SDP-a Požeško - slavonske županije.

Seniori SDP-a pokušavaju potaknuti starije osobe da vode zdraviji, sigurniji i kvalitetniji način života, primjeren njihovoj životnoj dobi, pa su tako danas organizirali za njih akciju mjerenja krvnog tlaka, te im dijelili voće i edukativni materijal.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. godine na preporuku Generalne skupštine UN-a da se jedan dan u godini posveti starijim osobama kako bi se njegovim održavanjem potaknula skrb i donošenje programa i mjera koje će spriječiti zanemarivanje, zapostavljanje i siromaštvo starijih osoba, te je svojom rezolucijom potaknula vlade svih zemalja da u svoje nacionalne programe uključe načela neovisnost, društveno sudjelovanje, skrb samoispunjenje i dostojanstvo.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?