Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Odnos gradske vlasti prema građanima treće životne dobi je neprimjeren

SDP povodom Međunarodnog dana starijih osoba sutra organizira akciju besplatnog mjerenje krvnog tlaka u Požegi, Pakracu, Lipiku

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1122

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. godine. Njime se želi potaknuti države da starijim članovima društva osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. U Hrvatskoj je prema posljednjem popisu stanovništva starijih od 65 godina bilo 17,7%.

Socijaldemokratski forum seniora SDP-a pokušava potaknuti starije osobe da vode zdraviji, sigurniji i kvalitetniji način života, primjeren njihovoj životnoj dobi. Tako će u našoj županiji i ove godine organizirati akciju besplatnog mjerenje krvnog tlaka u Požegi, Pakracu, Lipiku i Pleternici, a građane će nakon mjerenja počastiti voćem i sokom.

Prošlogodišnje obilježavanje posjetio je tadašnji predsjednik Ivo Josipović — Copyright: RVA

Prošlogodišnje obilježavanje posjetio je tadašnji predsjednik Ivo Josipović — Copyright: RVA

„Socijaldemokrati imaju osjećaj za ravnopravnost i solidarnost u društvu te razvijaju svijest o problemima starijih osoba, koje su u nezavidnom položaju i koje najviše trebaju našu pomoć“, rekao je Gojko Nenadović, predsjednik Socijaldemokratskog foruma seniora Gradske organizacije SDP-a Požega. Smatra da aktualna požeška vlast ignorira Međunarodni dan starijih osoba, a Nenadović je citirao i riječi pape Franje.

00:32 Gojko Nenadović

„SDP Grada Požege će i dalje provoditi aktivnosti za dobrobit svih građana, a posebno osoba starije životne dobi koje zaslužuju naše duboko poštovanje“, rekao je Nenadović te pozvao građane da sutra, 1. listopada u 10 sati u požeškoj šetališnoj zoni dođu na akciju mjerenja tlaka.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?