Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

„Uspjesi Vlade nedovoljno se prezentiraju u javnosti“, smatra požeški SDP

„Uspjesi Vlade nedovoljno se prezentiraju u javnosti“, smatra požeški SDP

Programom energetske učinkovitosti obiteljskih kuća ove godine odobreno je sufinanciranje za 188 kućanstava na području županije

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1106

„Uspjesi Vlade nedovoljno se prezentiraju u javnosti, a jedan od uspjeha je energetska obnova obiteljskih kuća“, smatra Dejan Vasilj, član požeškog SDP-a.

On je danas na konferenciji za medije predstavio rezultate natječaja, koji je zatvoren početkom srpnja, do kada je zaprimljeno oko 12 tisuća zahtjeva građana. Do sada je sklopljeno oko 2.500 ugovora s građanima, te je iznos isplaćenih sredstava bio 185 milijuna kuna, od kojih su 123 milijuna kuna državni poticaji.

 

Kad govorimo o našoj županiji, ove godine je programom energetske učinkovitosti obiteljskih kuća odobreno sufinanciranje projekata za 188 kućanstava u iznosu od gotovo 15 milijuna kuna, od čega će Fond sufinancirati 11,2 milijuna kuna. U odnosu prošlu, u ovoj je godini odobreno 2 milijuna kuna više. Najveći broj obnovljenih obiteljskih kuća je na području Grada Pakraca, gdje su obnovljene 74 obiteljske kuće, dok je na području Grada Lipika obnovljena 51 obiteljska kuća.

00:23 Vasilj o Fondu

Kao što je rečeno jučer na konferenciji za medije u Gradu Požegi, požeška tvrtka Komunalac je za obnovu višestambenih zgrada dobila 1,1 milijun kuna, a u SDP-u smatraju da je potrebno još jednom naglasiti da je program energetske učinkovitosti isključivo uspjeh Vlade Zorana Milanovića.

00:29 Vasilj o lokalnim medijima

rekao je Dejan Vasilj, koji kao član Gradske organizacije SDP-a Požega na novinarski upit nije imao podatke o sufinanciranju Fonda za Požegu. No prema izrečenim podacima, na području svih ostalih gradova i općina - Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike, Kaptola, Jakšića, Brestovca i Čaglina ove godine bit će obnovljene samo 63 kuće.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?