Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Aurea fest neuspjela je i propala kopija Špancirfesta"

"Aurea fest neuspjela je i propala kopija Špancirfesta"

Članovi Gradske organizacije SDP-a Požega, analizirali su ovogodišnji Aurea fest.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1536

- Ovogodišnji Aurea fest osim javno dostupnog programa, ove godine imao je još jednu tematsku cjelinu, koju bismo mogli nazvati festival taštine, izljeva bijesa pa i demonstracije (ne) moći. – rekao je danas na konferencija za novinare član Gradskog odbora SDP-a Požege Tomislav Jakobović, osvrnuvši se na ovogodišnji Aurea fest.

Jakobović drži nevjerojatnim da se na centralnoj press konferenciji festivala, gradonačelnik obračunava s onima koji su po njegovim riječima "devastirali" festival proteklih desetak godina.

-U njegovom prepoznatljivom tonu on optužuje novinare lokalnih redakcija kako pišu "blesavoće" i usuđuju se pitati o troškovima festivala, kao da novac dolazi iz središnjice njegove stranke ili gradonačelnikove plaće, a ne od građana grada Požege. Novinare naziva lažnim moralistima i kaže, kako će u inat svima povećati financiranje festivala na teret proračuna. I uporno se poziva na struku - rekao je Jakobović te zamolio gradonačelnika da prestane omalovažavati sve one ljude koji su od 1969. pa do 2013. gradili i stvarali najznačajniji kontinentalni festival u Hrvatskoj.

00:41 Tomislav Jakobović

- Danas kao posljedicu imamo najavu ostavke direktora usred festivala, nesređene račune, razočarane mlade izvođače koji su izgubili priliku da poput Slavonskih lola i drugih izvođača kroče na scenu nekad najvećeg tamburaškog festivala, ali i komentare brojnih građana koje možemo svesti na jednu rečenicu: Vratite nam požeški festival - zaključio je Jakobović i na kraju ipak čestitao svima koji su sudjelovali u organizaciji jer, kao 13-godišnji umjetnički direktor požeškog festivala dobro zna kako je teško organizirati takvu manifestaciju.

Bruno Horvat tvrdi kako je unatoč najavama organizatora da na festivalu očekuju 150 tisuća posjetitelja festival pratilo tek njih 15-20 tisuća te da se osim lokalnih medija koji su izvještavali o događaju ostali mediji mogu nabrojiti na prste.

I Horvat je prokomentirao ostavku direktora Auera festa Veljka Valentina Škorvage:

00:23 Bruno Horvat

- Koliko su ozbiljno shvatili zadatak vezano uz promociju festivala i dovođenja gostiju, govori činjenica da nije bilo niti jedne riječi o festivalu na web stranicama Turističke zajednice Grada Požege. Najveća gastro manifestacija "Fišijada" doživjela je sudbinu da je nisu čak ni stavili u program festivala, a broj natjecatelja su ograničili u startu, kao da nam gosti i ne trebaju. Vrhunac turističke ponude je bio kirvajski program, ringišpili i vlakići koji su nagrdili prostor ispred požeške katedrale  – zaključuje Horvat i dodaje, kako festival nije više ni požeški, ni slavonski, već neuspjela i propala kopija Špancirfesta.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?