Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

(FOTO) "Ovo je velik dan za Jakšić jer prvi put u povijesti otvaramo vrata prave male knjižnice"

Svečano otvaranje stacionara Gradske knjižnice

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Aleksandar Grlić
Datum:
Broj pregleda: 3000

"Uključila sam se kao volonter jer radim kao učiteljica, o čitanju mislim sve najbolje i smatram da djeca premalo čitaju", kaže Ivana Svjetličić, volonterka knjižničarka u novom stacionaru Gradske knjižnice i čitaonice Požega svečano otvorenom i blagoslovljenom danas u Jakšiću.

- Mislim da je dobro da se u Jakšiću otvara knjižnica i da onda oni imaju puno veći izbor knjižne građe i svega što stacionar nudi. Nadam se da će se uključiti umirovljenici i ostali kojima je možda nezgodno ići u Požegu po knjige. Možda će im ovdje biti pri ruci. Bitno je razviti čitanje u cijeloj obitelji. Navike se treba razvijati od malena. Od malih nogu je najbolje s djecom čitati. Onda oni postaju čitači i zaljubljenici u knjige i ono što one nude - kaže Ivana.

- Knjižni fond u stacionaru je 550 knjiga, s time da je na raspolaganju sva knjižna građa koja s nalazi u gradskoj knjižnici u Požegi. U slučaju da ovdje netko treba nešto što ovdje nema. Mi ćemo to donijeti iz Požege. Knjige koje posudite ovdje, ćete moći vratiti u Gradskoj knjižnici i obratno - objasnila nam je  mlada Jakšićanka.Knjižnica  će raditi utorkom i četvrtkom od 16 do 18 sati i subotom od 9 do 11 sati. U prostorima Matice umirovljenika će volontirati i druga volonterka Marija Pečur. Na otvaranje je došlo mnoštvo Jakšićana, knjižničara, gostiju i folkloraša jer se u Jakšiću odvijala i smotra dječjeg folklora. Ideju otvaranja "male knjižnice" podržali su i načelnik Ivica Kovačević koji se prvi učlanio u knjižnicu, dožupan Ferdinand Troha i Aleksandra Pavlović , ravnateljica Gradske knjižnice, inače Jakšićanka.- Nadam se da ova dječica neće dugo čekati i da ćemo u skoro vrijeme dobiti jedan veći prostor, bolji i opremljeniji u funkciji svih onih koji žele dobru knjigu i sve ono drugo što je prateće u knjižnici. Još jednom se zahvaljujem ravnateljici Gradske knjižnice, gospođi Aleksandri koja si je svesrdno dala truda i vremena da otvorimo ovaj prostor - rekao je načelnik Kovačević- Smatram da je danas velik dan za Općinu Jakšić jer će prvi put u povijesti otvoriti vrata prave male knjižnice. Radi se o stacionaru, dijelu naše Gradske knjižnice i čitaonice koji će nama Jakšićanima pružiti punu knjižničnu uslugu kakva je i u Požegi - rekla je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?