Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Stanovnici općina Jakšić, Velika i Kaptol dobit će do kraja mjeseca knjižnične stacionare

Stanovnici općina Jakšić, Velika i Kaptol dobit će do kraja mjeseca knjižnične stacionare

U stacionarima je stalno raspoređeno od 500 do 700 knjiga

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1498

Stanovnici s područja općina Jakšić, Velika i Kaptol dobit će do kraja mjeseca knjižnične stacionare. Više neće samo zbog dobre knjige putovati u Požegu, što je posebice predstavljalo problem starijim i slabije pokretnim osobama.

Upisom u općinsku knjižnicu članovi imaju na raspolaganju i cijelu knjižnu građu i usluge matične Gradske knjižnice i čitaonice Požega, dok je u stacionarima stalno raspoređeno od 500 do 700 knjiga - slikovnica, lektire za osnovnu i srednju školu usklađene s općinskim školskim knjižnicama, izborom iz književnosti i stručnom literaturom.

00:31 Aleksandra Pavlović

rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega Aleksandra Pavlović. Voditeljica matične službe za našu županiju Mirjana Franculić očekuje da će povećanjem dostupnosti knjižnične građe porasti i čitanje knjiga.

U županiji danas ima 5 gradskih i 23 školske knjižnice, no niti jedna općina do sada nije imala knjižničnu uslugu. Inicijativu je prije šest mjeseci pokrenula matična služba, a prvi stacionar bit će otvoren već u subotu u Jakšiću u staroj školi, gdje će se naći 550 knjiga za sve uzraste. Korisnike će usluživati volonterka učiteljica Ivana Svjetličić.

00:29 Ivica Kovačević

rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. U Velikoj će stacionar biti smješten u prostor stare ljekarne, gdje će biti 600 primjeraka građe, dok će s korisnicima raditi volonterka učiteljica Antonija Matijević.

00:42 Vlado Boban

izjavio je načelnik Općine Velika Vlado Boban. Otvorenje stacionara u Velikoj je u ponedjeljak 21. rujna, a prvih deset mještana koji dođu dobit će od Općine besplatnu upisninu. Kaptol će svoju stacionarnu knjižnicu otvoriti 30. rujna u prostoru Općine Kaptol, gdje će u vijećnici biti smješteno 700 primjeraka građe, dok će korisnike usluživati zaposlenica Općine Kaptol Kristinka Ciganović.

00:26 Mile Pavičić

najavio je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić. U stacionarima su planirane i aktivnosti za djecu, a matična služba ima želju u skoro vrijeme otvoriti knjižnične stacionare i u preostale dvije općine, Čaglinu i Brestovcu. Cijena godišnje članarine je 70 kuna godišnje i važno je ponoviti da su korisnicima dostupne sve usluge i knjige Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?