Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Budimir: U Kutjevu se danas vodi odgovorna politika, koja jamči sveobuhvatan razvoj i budućnost

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen Dan Grada Kutjeva i blagdan Male Gospe

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1804

Povodom Dana Grada Kutjeva i blagdana Male Gospe, u Kutjevu je danas održana Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Uz vijećnike i vodstvo Grada Kutjeva, sjednici su bili nazočni saborski zastupnici Franjo Lucić i Dražen Đurović, župan Alojz Tomašević, predstavnici gradova i općina s područja Požeško-slavonske županije, dobitnici priznanja i zahvalnica, gospodarstvenici te brojni drugi gosti.

Sjednicu je otvorila predsjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva Josipa Miličević (HDSSB), koja je poručila da je zadovoljstvo građana istinski test za sve njih.

00:34 Josipa Miličević

„Ravnomjeran razvoj svih mjesta na području grada Kutjeva izrazito je važan za razvoj grada i zadovoljstvo sugrađana“, rekla je Miličević, zbog čega je Gradsko vijeće usvojilo Odluku o izradi strategije razvoja Kutjeva. „Nitko i ništa ne smije biti iznad interesa našeg grada i sugrađana“, rekla je Miličević.

Gradonačelnik Josip Budimir podsjetio je na 4,5 milijuna kuna zatečenih dugova prije manje od godinu i pol dana, koje su smanjeni na milijun i pol kuna, a uskoro će biti u potpunosti podmireni. No, osim vraćanja dugova, nastavljeni su zatečeni projekti i radi se na pripremi novih.

00:29 Josip Budimir

Budimir se zahvalio predsjednici Gradskog vijeća i vijećnicima na konstruktivnom pristupu i odlukama koje su donosili u proteklom razdoblju te bivšim gradonačelnicima koji su pokrenuli izgradnju Gospodarske zone u Kutjevu. „U Kutjevu se danas vodi odgovorna politika, koja jamči sveobuhvatan razvoj i budućnost. Zaorali smo tu njivu i teško da će nas nešto spriječiti da ju do kraja obradimo, da ona rodi plodovima koje ovaj grad i njegovi stanovnici zaslužuju“, rekao je Budimir te čestitao sugrađanima i sugrađankama Dan Grada i blagdan Male Gospe.

Gostima se potom obratio župan Tomašević, koji je čestitao gradonačelniku i obećao da će imati kako njegovu tako i potporu svih gradonačelnika i načelnika Požeško-slavonske županije u budućim projektima.

Saborski zastupnik Franjo Lucić (HDZ) smatra da pohvale zaslužuje i HDSSB, jer su gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća kao mladi ljudi pokazali da mogu zajedno funkcionirati i djelovati u interesu građana. Posebno se zahvalio i zamjeniku gradonačelnika Ivici Malnaru, koji je bio velika potpora gradonačelniku u ovih godinu i pol dana.

Saborski zastupnik Dražen Đurović (HDSSB) kaže da će gradonačelnik imati potporu HDSSB-a sve dok bude radio u interesu Kutjeva - bio on iz HDZ-a, SDP-a ili neke druge stranke. „Stvari se u Kutjevu odvijaju u dobrom pravcu i gradonačelnik ima našu potporu“, kaže Đurović. No, upozorava da za ostanak građana na ovim prostorima nije dovoljan asfalt, nego je potrebno otvarati nova radna mjesta.

Na kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice gospodarstveniku Mladenu Grozdanoskom, gospodarskom subjektu Kutjevu d.d., udruzi Kutjevački vinari za promidžbu grada Kutjeva, dr. Darku Dujmoviću za humanitarni rad, nogometašu Mateju Mitrović za sportske rezultate te Mateju Pauliću za uspjeh u obrazovanju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?