Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Unatoč lošem vremenu viteški turnir na Jankovcu okupio velik broj posjetitelja

U bajkovitoj oazi Park šume Jankovac mogli su se razgledati viteški tabori, sajam starih zanata i streličarski turnir.

Autor: JU Park prorode Papuk
Fotografija: JU Park prirode Papuk
Datum:
Broj pregleda: 2755

Proteklog vikenda u Park šumi Jankovac održan je 3. Srednjovjekovni viteški turnir. Organizatorima turnira Redu vitezova Ružice grada, općini Čačinci, Hrvatskim šumama i Parku prirode Papuk vrijeme nije bilo naklonjeno jer je kiša u subotu zadržala vitezove u šatorima, a jankovačke livade posjetili su tek najhrabriji posjetitelji.

Zato je toplo nedjeljno prijepodne privuklo na Jankovac više od 1.000 posjetitelja iz svih dijelova Slavonije, ali  i šire. Hrabri vitezovi (njih oko 120) dali su sve od sebe da posjetitelji u jednom danu  vide sve što su im planirali predstaviti u dva dana, pa su tako održane čak dvije bitke, od kojih je druga održana na jankovačkom jezeru bila posebno atraktivna.

Naime, u sklopu druge bitke dvojicu domaćih kmetova tijekom ribolova napala je zasjeda Turaka.

U jurnjavi koja je uslijedila dvojica kmetova su se bježeći pred neprijateljem prevrnuli, završili u jezeru te plivanjem domogli obale i spasili. Nakon toga bitka je nastavljena na livadama.

Tijekom cijelog dana posjetitelji su u bajkovitoj oazi Park šume Jankovac mogli razgledati viteške tabore, sajam starih zanata, ali i sudjelovati u streličarskom turniru.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?