Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Park prirode Papuk  dobiva novih 48 milijuna kuna, a Velika eko-kamp

Park prirode Papuk dobiva novih 48 milijuna kuna, a Velika eko-kamp

Ministar Zmajlović u posjetu najavio nove investicije

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: MZOIP
Datum:
Broj pregleda: 2093

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović obišao je jučer objekte Parka prirode Papuk u koje je tijekom tri godine investirano 5.6 milijuna kuna. Osim što je pogledao viteški turnir koji se odvija na Jankovcu, najavio je i nova ulaganja.- Uređen je prezentacijski centar Eko-točka Jankovac te staza prilagođena osobama s posebnim potrebama kojima je tako omogućeno da bez barijera uživaju u ljepotama prirode. Dok su trajali radovi na ovim projektima nije se gubilo vrijeme nego su pripremljene nove investicije vrijedne 48 milijuna kuna koje će doprinijeti daljnjem održivom razvoju parka – istaknuo je ministar Mihael Zmajlović.Ravnateljica Parka prirode Kristina Kožić istakla je kako s ulaganjima postaju privlačnija destinacija posjetiteljima.

- Uz projekte koji su realizirani, brojni su u pripremi ili pred samom realizacijom. Najznačajniji i najveći projekt je izgradnja Geo info centra Voćin vrijednoga 42 milijuna kuna. Sva potrebna dokumentacija je izrađena te će se projekt uskoro prijaviti za financiranje iz EU fondova – rekla je ravnateljica Kožić.

Uređenje Eko-točke Jankovac je Ministarstvo financiralo s 2,5 milijuna kuna, a oko 2 milijuna kuna je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond je u iznosu 80 posto je sufinancirao i nabavu dva hibridna i jednog električnog vozila vrijednih oko 775 tisuća kuna. Staza za invalide je financirana kroz projekt "IPA Hrvatska-Mađarska".Uskoro se kreće i u realizaciju Eko kampa Duboka vrijednog 2,5 milijuna kuna. Namjena kampa smještenog u Velikoj će mu biti održavanje škola u prirodi te boravak rekreativaca i drugih posjetitelja. U upravnoj zgradi Parka u Velikoj će se urediti prezentacijske dvorane, a objekt će biti i energetski obnovljen. Vrijednost ovih projektata je 4,2 milijuna kuna. Parke  će dobiti i 3 punionice za električna vozila vrijedne 171.000 kuna.

Najveći dio novih investicija će  otići u Virovitičko-podravsku županiju gdje je planiran Geo info centar Voćin vrijedan 42 milijuna kuna.

- Projektima se otvaraju nova zelena radna mjesta u samom parku, ali to su i poslovi i radna mjesta za stanovnike ovoga kraja kroz turističke djelatnosti, OPG-ove i ostale sadržaje koje će ponuditi gostima – rekao je na kraju Zmajlović.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?