Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Uništili su nam opremu, to nije obnova već devastacija"

Druga strana priče

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Aleksandar Grlić
Datum:
Broj pregleda: 2660

"Odakle pravo bilo koga da dira privatno vlasništvo kluba. To nije Gradsko, to nije od NK Požege, to je vlasništvo GSD Požege", pokazuje nam Zoran Špoler, tajnik Građanskog streljačkog društva "Požega 1871" uništene nosače meta i drugu opremu. Pozvao nas je da iznese drugu stranu priče o uređenju stare streljane od strane NK Požege. Zbog uništene opreme je sve prijavio i policiji.

- Jedino mi imamo ugovor o korištenju ovog prostora. Potpisan je 1996. godine s Gradom Požegom na neodređeno vrijeme, a raskida nije bilo. Sve je prezentirano tako da će se zapušteni objekt poravnati s bagerom i posijati travu, pa tu će djeca igrati nogomet, koristit će ga atletičari i samostreličari i bit će "sve za pet". Nitko nije rekao da će srušiti blende, zatrpati rov, odrezati i maknuti uređaje za nošenje meta - nastavlja Špoler

-  Prije pet godina je ovdje održano službeno natjecanje, a u članku se govori da streljana nije korištena 20 godina. Prostor su uvijek održavali djelatnici Požeškog sportskog saveza i kasnije Sportskih objekata. Pokosili bi dva-tri puta godišnje s trimerom po potrebi kada bi ih zamolili. Prigovara se da je tu bilo zmija. Ja ih u životu nisam vidio ovdje, a živim tu od 1996. godine. Ako ih je netko vidio, možda je bio nekakav sljepić, poskoka ovdje nema - odgovara Špoler.- Izjavili su da uklanjaju  dotrajalu opremu. Tko je to rekao i procijenio. Tamo u rovu su bili stalci za malokalibarske mete. Bilo je 20 streljačkih meta i 17  stalaka koji su se ručno okretali. Imali smo tri električna automatska uređaja za okretanje. Mislim da smo jedan uređaj platili 25.000 kuna 1996. godine. Sve je odrezano i stavljeno sa s vanjske strane zida polurastavljeno na hrpu. Još uvijek ima elektronskih dijelova koji tu leže. To nije staro željezo, nego nešto što sam prošle godine vrtio i što je bilo u funkciji. Zahrđa i automobil pa ga odvezeš kod limara i ofarbaš pa izgleda kao novi - zaključuje ŠpolerPokazuje nam potom staru blagajnu i stolce s tribina i drugi materijal kojem nije mjesto na streljani. Nakon toga dolazimo do prozora koji su jedan od razloga zbog kojih se ova streljana ne koristi.- Ovo je prostor malokalibarskog strelišta projektiranog po starim propisima. Po novim propisima jedino zaštitne blende moraju imati armirani beton između dasaka, a zidovi moraju biti minimalne visine tri metra. Ne smiju biti prozori, ali nismo ih mi napravili. To je napravljeno kad su se dograđivale svlačionice NK Požege. Nitko nas kao korisnike objekta nije pitao za to, samo je napravljeno. Čim su probili prozore, mi tu ne smijemo gađati - požalio nam se Špoler

- Nitko ne spori da je Grad Požega vlasnik objekta, ali mi imamo ugovor o njegovom korištenju. Sad kažu "Čim je ustanova Sportski objekti  preuzela objekte, ti ugovori su nevažeći". A koji su važeći, jesmo li mi tu onda svi bespravno - pita se na kraju predstavnik najstarije udruge u Požegi.

Pokušali smo doći i do Gorana Ribičića, ravnatelja ustanove Sportski objekti Požega koji je bio zauzet, ali je obećao da će se očitovati o tom problemu u petak.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?