Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vlado Boban: "Drago mi je da smo se riješili lihvara!"

Veličani proslavili Dan Općine

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Aleksandar Grlić
Datum:
Broj pregleda: 2354

U Velikoj se danas slavi Dan Općine i blagdan zaštitnika veličke župe, sv. Augustina. Prvo je održana sveta misa u 11 sati u istoimenoj crkvi, a onda svečana sjednica Općinskog vijeća u vatrogasnom domu. Veličanima su u goste došli župan Alojz Tomašević, predstavnici samouprava, institucija i gospodarstvenika Požeško-slavonske županije, gosti iz Općine Raše u Istri, Grada Bakra i brojni drugi.Velički načelnik Vlado Boban se osvrnuo prvo na konačno rješavanje duga većeg od 22 milijuna kuna koji je Općini ostavila bivša, također HDZ-ova vlast.

- Prije svega proteklu godinu je obilježilo vraćanje duga od 22.196.345,55 kuna. Sjećam se dana prije 9 godina kada smo preuzeli vlast. Odnosno, bila je to naša vlast, ali loše je gospodarena i vođena. Pričali smo tad o tunelu s tračkom svjetlosti. Mogu reći da mi je dosta tog mraka i tunela, uspjeli smo riješiti teški teret. Ovo je zadnji put da o ovome pričam. Pred nama je novo vrijeme - rekao je Boban.


- Drago mi je da smo se riješili lihvara, možda sam grubo rekao banaka, ali bilo je tu svega, čudnih poziva i poruka. Za 7 milijuna se zna da je za sportsku dvoranu, ali za 15 milijuna ne mogu reći u što su se uložili i što se od toga napravilo. Trenutno se za sve te postupke vodi postupak na Županijskom sudu u Osijeku. Nisam za to da tu netko visi, ali pravda mora izaći dna vidjelo - nastavio je načelnik.

Boban se osvrnuo i na investicije, prvenstveno na novi vrtić , sustav odvodnje Trnovca i Trenkova te aglomeraciju Velika, ali i na veličke bazene koji već dvije godine propadaju jer stoji privatni projekt "Zlatnih termi".

- 2015. godinu je obilježilo također otvaranje dječjeg vrtića za kojeg smo položili kamen temeljac prije tri godine. U dvije i pol godine investiciju vrijednu skoro tri i pol milijuna kuna smo uspjeli zatvoriti dijelom iz našeg proračuna, dijelom iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i Europske unije. Vrtić je u funkciji od 1. travnja, a nadamo se da će ovih dana biti popunjen, da će i roditelji djeca biti zadovoljni - rekao je o vrtiću velički načelnik.
- Moramo se dotaknuti i drugih stvari koje su nas dočekale. Konkretno u ovom trenutku mislim na tvrtku Zlatne terme, odnosno na naše veličke bazene. Drugu godinu za redom se nažalost nismo uspjeli gore okupiti. Jasno da je to privatna investicija. Uloženo je već oko 15 milijuna kuna u imovinu i temeljni kapital, odnosno sve što je napravljeno. S vlasnicima smo u kontaktu i pozvali smo ih na Dan Općine, ali ih nema. Vjerojatno su imali razlog. Nadam se da će zatvoriti financijsku konstrukciju i pokrenuti projekt, kako je rečeno preko HBOR-a. Naravno imamo i nekih rješenja ako do toga ne dođe. Velika je prepoznatljiva po toplicama i nećemo dozvoliti da ih pojede zub vremena - kazao je velički načelnik.
- Radili smo na školstvu i posebno sam ponosan što već nekoliko godina imamo stipendije za sve studente. Ne pravimo razlike po nikakvim kriterijima. Tko god se javi, svi dobivaju stipendiju od 500 kuna. Danas smo podijelili i 50.000 kuna za novorođenu djecu u iznosu od 2 ili 3 tisuće kuna, ovisno o tome koliko tko ima djece. To radimo već nekoliko godina povodom Dana Općine, Uskrsa i Božića. Drago mi je vidjeti tu mladost, roditelje i tu djecu da dolaze u Općinu. Tako želimo mladima dati do znanja da nam je stalo do njih i zaustaviti njihov odlazak - rekao je na kraju Boban.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?