Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Vitezovi Ružice Grada danas su Požežane pozvali na 3. viteški turnir na Jankovac

Turnir će se održati 5. i 6. rujna, a očekuje se nastup osamnaest viteških udruga iz Hrvatske te gosti iz inozemstva.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1514

Sajam starih obrta, radionice, streličarski turnir, borba mačevima, dnevna opsada grada Klaka, noćna opsada staroga grada uz gađanje vatrenim strijelama i kuglama, samo je dio onoga u čemu će uživati posjetitelji ovogodišnjeg 3. viteškog turnira na Jankovcu.

Riječ je o manifestaciji koju posjećuje 3000 ljudi i koja je jedinstvena u Slavoniji.

00:19 Kristina Kožić

Rekla nam je Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk, napominjući kako će se turnir održati prema poznatom protokolu, no ovogodišnji sadržaji, neće se zadržavati samo u bližoj okolici planinarskog doma, već će biti rašireni po cijeloj Park šumi Jankovac.

Vlado Grgić Crni iz Udruge Reda vitezova Ružice Grada danas je sa svojim vitezovima za Požežane u pješačkoj zoni, pripremio malu demonstarciju borbe mačevima, gdje su prikazali kako su nekad djevojke itekako bile hrabre.

00:16 Vlado Grgić Crni

Naglašava vitez Crni i napominje kako je u njihovoj udruzi velik broj žena od 15 do 50 godina, koje izuzetno dobro rukuju oružjem i precizne su streličarke srednjovjekovnim lukom i strijelom.

3. viteški turnir na Jankovcu, organiziraju Park prirode Papuk u suradnji s Udrugom Reda vitezova Ružice Grada, Općinom Čačinci, TZO Čačinci i Šumarijom Čačinci. Turnir će se održati 5. i 6. rujna, a očekuje se nastup osamnaest viteških udruga iz Hrvatske te gosti iz inozemstva.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?