Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U razmaku od dva sata izbila četiri požara

U razmaku od dva sata izbila četiri požara

Gorjelo u Eminovcima, Doljancima, Tornju i Donjim Emovcima

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: DVD Jakšić
Datum:
Broj pregleda: 1502

Jučer poslijepodne niz novih požara. Oko 14,30 sati, u Eminovcima je na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je gorila suha trava i nisko raslinje. Nešto kasnije, oko 14,45 sati, u blizini Doljanaca, došlo je do požara na divljem deponiju smeća koji se prošio na neobrađeno zemljište, prilikom čega je izgorjelo oko 4 hektara suhe trave i raslinja. Odmah nakon toga, oko 15,10 sati, u blizini Tornja, na neutvrđeni način je došlo do požara na neobrađenom zemljištu gdje je izgorjelo oko pola hektara suhog raslinja i trave.

Oko 16,40 sati, između mjesta Donji Emovci i Emovački Lug, 61-godišnjak je na svojoj parceli spaljivao biljni otpad, uslijed čega se požar prošio na suhu travu i nisko raslinje na susjednoj parceli u vlasništvu 34-godišnjaka, prilikom čega je opožareno oko 2000 metara kvadratnih. Također je utvrđeno da 61-godišnjak nije poduzeo sve mjere i radnje da se požar ne proširi te da o tome nije izvijestio nadležno tijelo. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Iz policije još jednom upozoravaju građane da je zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na snazi Odluka kojom se zabranjuje paljenje vatre na otvorenom te se zabrana odnosi na svako paljenje vatre na otvorenom prostoru kao što je spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu, u neposrednoj blizini šume te svako paljenje u bilo koje svrhe.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?