Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Cilj nam je poboljšanje kvalitete života mladih u svim segmentima"

"Cilj nam je poboljšanje kvalitete života mladih u svim segmentima"

Akcijski plan za mlade Grada Pleternice

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: PLINK
Datum:
Broj pregleda: 1901

"Moja ideja je urediti park koji bi bio prilagođen za našu djecu iz udruge", kaže nam Rebeka Brekalo, članica Udruge Osmjeh, koja se bavi s djecom s posebnim potrebama. Rebeka je bila jedna of sudionica okruglog stola povodom predstavljanja Akcijskog plana za mlade Grada Pleternice. 15-ak mladih je pleterničkom zamjeniku gradonačelnice Domagoju Katiću iskazalo svoja mišljenja kako unaprijediti kvalitetu njihovog života i o sadržajima koji im nedostaju.- Volontiram s djecom s posebnim potrebama. Tako sam se odlučila odazvati. Bilo je jako zanimljivo, mladi su davali ideje od bazena, kina i raznih sadržaja. Pričalo se i o tome da nam trebaju tvornice, odnosno proizvodnja jer puno mladih nema posao. Ovo je dobar početak, Akcijski plan bi mogao pomoći nama mladima. Zamjenik gradonačelnice je sudjelovao, zapisničarka je zapisivala ideje i obećano nam je kako će Grad probati izvući novac za neke projekte. Moj dojam je dobar. Bilo bi dobro da se češće održava takav okrugli stol i da se odazove što veći broj mladih. Na našem području ima jako puno udruga koje imaju mladih i mnogo naših volontera su mladi - nastavlja Rebeka Brekalo.- Bilo je zanimljivo. Predlagali smo kako pomoći mladima u Gradu Pleternici. Ja sam dala prijedlog da u sklopu LIDAS-a održavamo i dječju smotru folklora. Drugi su davali prijedloge za izgradnju igrališta i sportskih sadržaja, da ih bude malo više u Gradu Pleternici. Imamo nedavno napravljeno odbojkaško igralište koje je jako zanimljivo. Mislim da je u planu boćalište na Ivanin Dvoru. Trebamo malo više ovakvih "okruglih sadržaja" i interakcija sa samim Gradom, odnosno njegovim čelnicima - rekla nam je Ana Polak, članica KUD-a Orljava.

Nešto o planu, izrađenom uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, je rekao i Domagoj Katić.

Domagoj Katić Copyright: Aleksandar Grlić

- Cilj je poboljšanje kvaliteta života mladih u svim segmentima. Primjerice, kod obrazovanja i informatizacije već smo krenuli sa srednjom školom u Pleternici. Želja nam je to proširiti s još novih zanimanja. To su od ove godine konobar i kuhar. Želimo povećati broj mladih u sportskim i kulturnim aktivnostima. Poduzetnički inkubator Pleternici je stalno otvoren i svaka mlada osoba koja ima kakvu ideju o samozapošljavanju i razvoju nekog proizvoda može doći.

To je također dio plana, želimo instituciju koja mladima pruža podršku kako bi se lakše zaposlili. Uključena je tu i zdravstvena zaštita, aktivno sudjelovanje u društvu i još mnogo toga . Jako smo zadovoljni radom mladih na području Grada. U sve aktivnosti koje organiziramo se mogu uključiti. Želimo postaviti još neke smjernice kako bi to mogli proširiti - izjavio je Katić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?