Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Potrošnja vode u Požeštini doseže maksimum, prijete li nestašice?

Potrošnja vode u Požeštini doseže maksimum, prijete li nestašice?

„Vodospreme su pune, iako posljednih dana opada izdašnost izvorišta i crpilišta“, rekao je Ante Kolić

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 1120

Visoke temperature dovode do porasta potrošnje vode. Tako je sinoć oko 21,30 sati potrošnja na području Požeštine koja se vodom opskrbljuje preko Tekije iznosila oko 200 litara u sekundi, a sam grad Požega trošio je oko 120 litara u sekundi.

Prema riječima direktora Tekije Ante Kolića, u vodoopskrbnom sustavu Požeštine za sada nema problema.

„Vodospreme su pune, iako posljednih dana opada izdašnost izvorišta i crpilišta, no još uvijek nisu uključeni svi kapaciteti“, rekao je Ante Kolić.

Radi se na sanaciji pedesetak godina starog Centralnog sabirnog zdenca na crpilištu Zapadno polje u Požegi, a u tijeku su i vodoistražni radovi na nekoliko lokacija za osiguranje dodatnih količina vode u idućim godinama.

„Unatoč visokim temperaturama i nedostatku padalina očekuje se normalna vodoopskba na području cijelog područja Požeštine“, umiruje Kolić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?