Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Krenuo natječaj: Tko će biti dekan požeškog Veleučilišta?

Krenuo natječaj: Tko će biti dekan požeškog Veleučilišta?

Ova obrazovna ustanova do početka nove akademske godine trebala bi napokon dobiti redovitog dekana.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1840

U siječnju 2014. godine Uprava Veleučilišta u Požegi podnijela je ostavku.

Iako nikada nisu jasno naveli razloge svoje ostavke, od dobro upućenih osoba doznali smo tada da je razlog ostavke nesporazum s Upravnim vijećem oko milijunskog projekta financiranog iz fondova Europske unije, na koje je Veleučilište apliciralo. Riječ je o projektu koji je ipak započeo s realizacijom u veljači iste godine i još uvijek traje.

No, predsjednik Upravnog vijeća Marijan Cesarik imao je drugu priču, rekavši da je tadašnji dekan dr. sc. Robert Idlbek nezakonito i neutemeljeno donio odluku o isplati dodatka na plaću kao nagrade za iznimno uspješan rad, što nije smio mimo znanja Upravnog vijeća. „Kad je shvatio da smo došli do saznanja, onda je odlučio dati ostavku. Radi se o iznosu od 122.500 kuna koje je isplatio djelatnicima“, rekao je tada Cesarik.

Za v.d. dekana izabran je dr. sc. Dinko Zima, koji tu dužnost privremeno obnaša i nakon godinu i pol dana. No, čini se da bi ova obrazovna ustanova do početka nove akademske godine trebala napokon dobiti redovitog dekana.

Veleučilište u Požegi jučer je raspisalo javni natječaj za to radno mjesto. Rok za podnošenje prijava je 15. kolovoza,  a ime dekana trebalo bi biti poznato do kraja kolovoza.

Ako bude izabran, novi će dekan biti na dužnosti najviše do 30. rujna 2018. godine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?