Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Oduševljeni Trenkovčani časte radnike - konačno ćemo dobiti pravi nasip

Oduševljeni Trenkovčani časte radnike - konačno ćemo dobiti pravi nasip

Uređuje se Stražemanka

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Aleksandar Grlić
Datum:
Broj pregleda: 2106

"Momci su tu već 15 dana, izuzetno su vrijedni, to je nevjerojatno. S ovim radovima se spašava naša imovina koju stvaramo i za koju se borimo 60 godina, koja će dalje ostati našim sinovima", kaža nam Josip Jerković, stanovnik Trenkova.

Njemu je prošle godine potok Stražemanka ugrožavao obiteljsku kuću i trgovački objekt u njoj. Bujica za prošlogodišnjih poplava je bila tolika da se potok proširio za šest metara i potkopao čelični most dug 10 metara koji je vodio u njegov vrt. Sada se izvode radovi koji bi u dijelu Mihaljevaca i Trenkova konačno trebali otkloniti mogućnost poplave, a stanovnici su toliko sretni da stalno časte radnike.- Zahvaljujemo se strukturi koja je pomogla, od načelnika i župana koji nisu loši, ali posebno radnicima. Pustili smo ih da rade sve preko naših zemalja, drago nam je da se to rješava. Nas par susjeda se složilo i svaki dan ih počastimo jelom i pićem, jer je šteta ne počastiti tako dobru ekipu - rekao nam je Josip dok su nam radnici Presoflex gradnje, izvođači radova za Hrvatske vode, postavljajući kameno žičani nasip koji bi trebao izdržati eventualne buduće poplave.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?