Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

"Ljeto u knjižnici" je tu, samo ga Požežani još nisu prepoznali

"Ljeto u knjižnici" je tu, samo ga Požežani još nisu prepoznali

James Bond za nikoga

Autor: Aleksandar Grlić
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1937

"Koncept 'Ljeta u knjižnici' je osmišljen da potaknemo i djecu i odrasle, kroz programe koje nudimo, da provedu svoje slobodno vrijeme u knjižnici, uz knjigu i aktivnosti koji promiču knjigu i čitanje", kaže Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi, koja je ovog ljeta priredila bogati program pun pričaonica za najmlađe, radionica za osnovce i filmskih projekcija koji možete pogledati u cijelosti na internet stranicama Gradske knjižnice. Povod za naš mali razgovor je bio to što se na jučerašnjoj projekciji klasika "James Bond: Dr.No" nije pojavio doslovno - nitko.

- Ovo ljeto je za razliku od prošle godine malo veći naglasak na dječjim programima. Imamo pričaonice četvrtkom koje idu redovito, a one su naša standardna forma. Uvijek se kreće od knjige, slikovnice, neke priče i onda se na osnovu ideje iz tog literarnog predloška radi kreativan rad. Svaka aktivnost je spoj kreativnog razumijevanja pročitanog. Osim tih pričaonica četvrtkom, svaki tjedan ide i tematska radionica u dopodnevnim satima. Kolegice s dječjeg odjela su pripremile tematske radionice po istom konceptu, ali traju duže i malo su pojačane. Namijenjene su svima, posebno osnovnoškolcima, dok su pričaonice za predškolce. Imamo 20-ak djece koja stvarno redovito prati programe, ali naravno na svaki program dođe i netko novi - nastavlja ravnateljica.

- Za odrasle smo napravili nešto slabiji program u odnosu na prošlo ljeto, zbog smanjenih sredstava i mogućnosti organizacije. Tu su filmske projekcije za odrasle koji se u tome pronađu u sklopu programa Glazbenog odjela. Budući da taj odjel ima u svom fondu popriličnu zbirku filmova, kolegica je priredila tematske mjesece. U srpnju su tema kultni filmovi, a u kolovozu najnoviji filmovi.

Pozivam sve Požežane svih uzrasta da nađu nešto za sebe i da skrenu pozornost prema onome što im knjižnica nudi, a to je kvalitetno provođenje slobodnog vremena, jer uz čitanje i korištenje multimedije definitivno možemo oplemeniti svoje korisno vrijeme. Ne samo to, nego možemo i nešto dodatno naučiti - poručila  je Pavlović.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?