Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

PUMA kreće s akcijom: Odvedimo male Jakšićane na more!

PUMA kreće s akcijom: Odvedimo male Jakšićane na more!

Potrebno je prikupiti 30 do 35 tisuća kuna da bi prevarena jakšićka djeca vidjela more

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 3135

Početkom lipnja 32-oje učenika sedmih razreda Osnovne škole Mladost iz Jakšića nije otišlo na ekskurziju na otok Krk, jer su prevareni od putničke agencije iz Čakovca. Njihova priča postala je nacionalna vijest, mediji su prenosili dječju tugu kad su doznali da neće vidjeti more, što je nekima trebalo biti po prvi puta.

Predstavnici Požeške udruge mladih aktivista – PUMA-e su se prisjetili svog djetinjstva, sreće i uzbuđenja pred odlazak na ekskurziju. Stoga su u dogovoru s ravnateljem jakšićke škole Boškom Obradovićem odlučili organizirati prikupljanje novčanih sredstava za ponovnu organizaciju ekskurzije u rujnu.

Na prvoj ovogodišnjoj projekciji „Kina pod zvijezdama“ u nedjelju 5. srpnja u parku kraj Orljave, bit će projekcija filma za djecu „Šegrt Hlapić“.  Na ulazu će biti postavljen štand s kutijama za donacije, a iz udruge PUMA mole sve koji mogu pomoći djeci i roditeljima, da daju svoj prilog za male Jakšićane. Predstavnici PUMA-e svjesni su da ne mogu prikupiti dovoljna sredstva, no nadaju se da će se uključiti i drugi subjekti.

00:32 Marijan Crnjac

najavio je predsjednik PUMA-e Marijan Crnjac. „Ne kaže se bez razloga sretan kao dijete pred ekskurziju“, zaključuje Crnjac i unaprijed zahvaljuje svima koji će pomoći ovu akciju.

Za ovu godinu predviđena je još jedna projekcija „Kina pod zvijezdama“, u petak 31. srpnja, kad će se moći pogledati s tri Oskara nagrađen film „Dvanaest godina ropstva“.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?