Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

HNS smatra da je požeški proračun netransparentan, prozvali Neferovića i Smolčića

HNS smatra da je požeški proračun netransparentan, prozvali Neferovića i Smolčića

Požeški HNS se osvrnuo na razne aktualnosti

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2196

Na aktualnosti u Požegi osvrnuli su se danas članovi HNS-a. Oni su podržali rebalans proračuna Grada Požege, no skeptični su prema planiranim prihodima te očekuju da će do kraja godine uslijediti još jedan rebalans.

Smeta ih nedovoljna transparentnost proračuna. Nedavno je Institut za javne financije transparentnost požeškog proračuna ocijenio jedinicom, te HNS traži da se stavke u proračunu prikazuju „do treće razine“.

00:27 Damir Kovačević

rekao je predsjednik požeškog HNS-a Damir Kovačević. Podržavaju odluku da smanji porez na prihode, a na jedinicama lokalnih i regionalnih samouprava je da usklade proračune. Nisu podržavali odluku da se dug za komunalni doprinos prema Tofradu u stečaju rješava prodajom zemljišta u Industrijskoj ulici, nego je trebao biti vraćen kroz višegodišnju otplatu.

Gradska vijećnica Tamara Puač osudila je neprimjereno ponašanje gradonačelnika Neferovića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

00:30 Puač o sjednici

Prozvala je i predsjednik Gradskog vijeća Ninu Smolčića jer nije vodio red. „Obojica su sklona iznošenju neistina u javnosti, imputiraju dezinformacije široj javnosti“, rekla je Puač. Smatra da je i Smolčić odgovoran za lošu ocjenu transparentnosti proračuna.

Za dolazak nadzora na Sportsko-rekreacijskom centru nije odgovoran HNS, a traže da se iza južnog gola na velikom nogometnog igralištu postavi zaštitna mreža. Za vrijeme treninga i utakmica lopte velikom brzinom dolaze na novo dječje igralište, te strahuju da može doći do ozljeda. Puač smatra da će za nesretne događaje biti odgovoran Grad Požega:

00:24 Puač o rekreaciji

Po prvi puta konferencija za medije održana je u novoj prostoriji požeškog HNS-a u Radićevoj ulici. Prostor je u vlasništvu Grada Požege, a HNS je ga je u najam dobio na natječaju u prosincu prošle godine. Dobili su režijske troškove za studeni i prosinac 2014., na što su se žalili, a Puač kaže da su taj banalni problem morali rješavati s tri upravna odjela i trajalo je četiri mjeseca.

00:28 Puač o pročelnicama

izjavila je gradska vijećnica Tamara Puač.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?