Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Uskoro kreću projekti mini knjižnice i knjižnični stacionari

Uskoro kreću projekti mini knjižnice i knjižnični stacionari

Cilj je poticanje čitanja kroz kvalitetniju dostupnost knjige.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1326

Gradska knjižnica i čitaonica Požega priprema dva vrijedna projekta koji za cilj imaju poticanje čitanja kroz kvalitetniju dostupnost knjige. Riječ je o projektu koji financira Zaklada Slagalica mini knjižnice, te o projektu knjižničnih stacionara koji ostvaruju u suradnji s općinama Kaptol, Jakšić i Velika.

Prema riječima ravnateljice Aleksandre Pavlović mini knjižnice omogućit će besplatan pristup knjizi svima koji žele čitati, a male drvene kućice s knjigama bit će postavljene na tri lokacije u Požegi – u naselju Babin Vir na dječjem igralištu, Rekreacijskom centru i u parku kod Zvečeva pored kipa Nikole Tesle. Korisnici će knjige moći uzeti, pročitati i vratiti ili ostaviti u trajno vlasništvo, a zauzvrat donijeti neku od svojih pročitanih knjiga iz kućnih biblioteka.

Cilj je kako je rekla ravnateljica Pavlović u Požegu vratiti čitače na javna mjesta.

00:20 Aleksandra Pavlović

Od jeseni kreće i projekt knjižničnih stacionara u Velikoj, Jakšiću i Kaptolu. To su dislocirane knjižnicama koje će čitateljima omogućiti posuđivanje knjiga u navedenim sredinama.

Ni jedna općina u našoj županiji nema knjižnicu, a od najmanje 15 posto članova u narodne knjižnice učlanjeno je tek njih 6 posto.

00:20 Mirjana Franculić

Općine će osigurati opremu i volontere, a knjižnica od 500 do 700 naslova za svaku od njih.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?