Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Priopćenje gradonačelnice Antonije Jozić

Priopćenje gradonačelnice Antonije Jozić

Grad Pleternica

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3870

Sudski postupci protiv gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić bili su u posljednje vrijeme tema sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice te konferencija za medije oporbenih vijećnika.

Gradonačelnica Jozić poslala je danas poslijepodne u našu redakciju priopćenje, u kojem navodi da su okončani sudski postupci protiv nje. Podsjećamo, ona se našla na listi poreznih dužnika, a taj dug se s kamatama popeo na iznos od oko 270 tisuća kuna.

U priopćenju tvrdi da je dobila rješenje Općinskog suda u Požegi da se postupak okončava, a priopćenje prenosimo u izvornom obliku:

 

Poštovani,

tragom medijskih natpisa koji su se pojavljivali u posljednje vrijeme te obzirom na okončanje postupaka koji su se vodili pri Općinskom sudu u Požegi dostavljam Vam izjavu vezano za isto.

Moj pok. otac osnovao je obrt 1965. godine i vodio ga do umirovljenja nakon čega tvrtku preuzmam ja i nastavljam s obavljanjem djelatnosti. S preuzmanjem tvrtke preuzela sam na sebe i obveze prema dobavljačima, državi te kreditnim institucijama. Nažalost u vrijeme gospodarske krize i naša tvrtka zapada u poteškoće te ne uspijeva na vrijeme servisirati sve obveze koje smo imali što dovodi do blokade žiro-računa.

Nije tajna da sam se i sama našla na listi poreznih dužnika što se moglo vidjeti i putem web-stranice porezne uprave.

Porezna uprava protiv mene pokreće postupke pri Općinskom sudu zbog neplaćanja obveza prema državi, a odnosilo se na poreze, doprinose i članarine iz razloga jer sam u vrijeme blokade žiro-računa vršila plaćanja putem cesija.

Plaćala sam obveze za neto plaće radnika i dobavljače kako bih održala proizvodnju i egzistenciju radnika. Nažalost to je bio jedini način za spas tvrtke i očuvanje radnih mjesta.

Početkom ove godine platila sam porezni dug u cijelosti sa obračunatim zakonskim zateznim kamatama te su postupci, zbog nesvrhovitosti vođenja istih, obustavljeni, a nakon što sam platila i 16.000,00 kn u humanitarne svrhe.

Iako je cijeli postupak za mene, kao javnu osobu, i moju obitelj bio neugodan u konačnici osjećam zadovoljstvo što je sve iza nas, a ponajviše zato jer sam očuvala radna mjesta, nastavak poslovanja, a i platila obvezu prema državi. Tvrtka i danas radi, redovito podmiruje svoje obveze prema državi, dobavljačima, a u budućnosti, nadam se, i mogućnostima za otvaranje novih radnih mjesta što nam je svima itekako potrebno.

 S poštovanjem,

Antonija Jozić

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?